Handball

Sola mister nøkkelspiller

En av de viktigste bidragsyterne til suksessen i Åsenhallen denne sesongen er tapt for Sola. Nå må de på keeperjakt.

Sola — RA vet at keeper Tonje Haug Lerstad (25) har en klausul i sin toårige avtale som gjør at hun kan forlate klubben vederlagsfritt allerede etter en sesong. Den avtalen er nå i ferd med å bli aktivisert.

Spilleren skal være klar for ESBF Besançon – som Sola nå skal møte i Europaligaen i to kamper.

Planen er at keeperen fra Trøndelag skal slutte seg til den franske klubben etter at denne sesongen er ferdig.

Må på keeperjakt

Haug Lerstad, som har vært kjempegod bakerst hos Sola så langt denne sesongen, ønsker ikke å kommentere saken foreløpig.

Det gjør heller ikke klubben.

Keeperen kom til Sola før denne sesongen og har tidligere spilt for Byåsen, Molde og Storhamar.

Hun har tilført klubben stabilitet bakerst med sin erfaring fra høyt nivå og rekruttlandslag.

Hun er også en av få Sola-spillere som har erfaring fra spill i europacup fra før.

Den 176 centimeter høye sisteskansen har vært meget stabil i prestasjonene denne sesongen og en viktig grunn for at laget både har kvalifisert seg for gruppespillet i Europaligaen og at de har fulgt opp den gode sesongen fra i fjor.

At Haug Lerstad velger å gi seg betyr høyst sannsynlig at Sola nok en gang må på keeperjakt. Forrige sesong fikk klubben problemer underveis da Esmeralda Fetahovic mistrivdes og brøt kontrakten i romjulen - like før 2020 ble til 2021.

Sola har nå Johanna Fossum og Amalie Frøland på kontrakt. Begge er gode keepere, men trener Steffen Stegavik har siden han kom inn pekt på at han ønsker å ha tre målvakter i stallen.

Usikker før toppkamp

Sola, som like før jul forlenget avtalene med både Angunn Gudmestad og viktige Kristina Novak, skal rett ut i toppkamp på direkten etter VM-pausen på onsdag.

Da står Storhamar på programmet.

TV-kampen er et møte mellom nummer tre og nummer to på tabellen. Lagene ligger helt likt. Kun målforskjell skiller og utfallet kan fort ha mye å si for hvem som vil ta sølv etter suverene Vipers.

At Sola ikke har spilt kamp på lenge gjør treneren usikker.

– Det er 40 dager siden sist kamp og vi har ikke fått spilt noen treningskamp på grunn av pandemien. Det skulle jeg selvsagt ønske at vi hadde fått gjort. Vi hadde en internkamp søndag, men det blir ikke det samme. Jeg er svært spent på hvordan det blir, sier Stegavik.







Mer fra Dagsavisen