Handball

Sola-stjerne har takket nei til Vipers

Sola har forlenget avtalen med meget viktige Kristina Novak (21) med to år. Det samme har Angunn Gudmestad (20) gjort.

Sola — Novak hadde en drøss med tilbud å velge i. Etter det RA erfarer var suverene Vipers blant klubbene hun kunne valgt å gå til. Selv vil ikke Novak navngi klubber, men hun bekrefter at det både var norske klubber og utenlandske interessenter i bildet.

– Det har vært stor pågang. Heldigvis har det vært til agenten min, men det er i kategorien store og interessante klubber, sier bakspilleren til RA.

Hun bekrefter at hun har fått en godt forbedret avtale i Sola, men likevel er det ikke sånn at hun kan leve fullt og helt av håndballspilling i Åsenhallen. Det kunne hun gjort med noen av de andre alternativene.

– Hva fikk deg til å bli?

– Jeg har stor tro på Steffen Stegavik og det han har lyst til å få til i Sola, sier Novak.

Hun bekrefter at hun allerede før hun tok en endelig avgjørelse hadde bestemt seg for at hun ikke ville til utlandet nå. Dermed sto valget til sist mellom norske klubber.

Henrykt Stegavik

Trener Steffen Stegavik er strålende fornøyd med kontraktsforlengelsen. Han peker på Novak som en bjellesau i forhold til å få flere til å binde seg til klubben videre.

Det er heller ingen tvil om at dette også markerer et slags vendepunkt for klubben i form av status og en tillitserklæring.

– Dette var enormt viktig! At Kristina forlenger her, med lagene som var ute etter henne, viser at vi begynner å bli attraktive som klubb, sier treneren til RA.

At Kristina forlenger, med lagene som var ute etter henne, viser at vi begynner å bli attraktive som klubb.

—  Steffen Stegavik

Stegavik mener at dette gir muligheter for å bygge med kontinuitet de neste par årene.

– Når et nytt lag kommer seg opp i toppen, med små rammer, er det lett at de store og profilerte klubbene tar de beste spillerne. Da må man starte litt på nytt. Nå skjer ikke det.

Målet nå er selvsagt å gjøre landslagsspiller ut av den keivhendte bakspilleren. Det har Stegavik ingen problemer med å erkjenne.

– Det er helt klart naturlig å prøve på.

Gudmestad i to år

Novak er ikke den eneste som har forlenget. Også Angunn Gudmestad har skrevet under for to nye år. Bakspilleren kom fra 1. divisjon og har tatt nivået fort.

– Angunn er en framtidsspiller som har tatt stegene på direkten. Hun fortjente en proffavtale og forlengelse, slår treneren fast.

Sola Håndball Angunn Gudmestad

Gudmestad selv, som kombinerer skolegang på Bryne med jobbing både hjemme på gården og på sykehjemmet på Nærbø, er meget godt fornøyd. Det var et enkelt valg.

– Det handler om at jeg syns jeg har hatt god utvikling i Sola i denne tiden. Så håper jeg det fortsetter. Det skjer veldig mye bra i klubben og er en god satsing. Jeg trives, sier hun til RA.






Mer fra Dagsavisen