Handball

Martine Wolffs vei tilbake - mister høstens seriestart

Etter operasjon og alt som hører til er endelig Sola Håndballs Martine Wolff skikkelig på vei tilbake til håndballbanen, men høstens seriestart rekker hun ikke.

Stavanger — I NM-semifinalen mellom Sola og Fredrikstad i november var TV-bildene tydelige, og lydene enda klarere. Den tøffe linjespilleren Martine Wolff, som nettopp var tilbake etter en kneskade, var hardt skadet. Et uhell på banen førte til at det fremre korsbåndet røk. For andre gang på ett år var det klart for ny opptrening for 24-åringen. Det la en demper på feiringen for Solas første cupfinale, for hele laget.

– Hele situasjonen var veldig spesiell. Det gikk hardt for seg, og det var veldig tøffe uker etter det skjedde, sier Martine Wolff til RA.

Umiddelbart var det klart at NM-finalen blir på tribunen for 24-åringen. Den korte tiden mellom kneskadene var heller ikke til hjelp.

– Det er vanskelig å bli komfortabel med at det skjedde egentlig, sier hun om prosessen hun visste ville komme.

I begynnelsen av januar ble hun operert.

– De to første ukene etter operasjonen var tøffe. Det var mye smerter, og jeg valgte å dra til Sola da det roet seg. Jeg var på krykker i seks uker, og nå har jeg bare tre uker igjen med skinnene på, sier Wolff.

Hun har også vært tilbake i Oslo, der hun opererte, for å få oppfølging av lege og kirurg.

– Jeg har fått bekreftet at ting har gått bra så langt. Det var veldig betryggende for meg, sier hun.

Jeg spiller kanskje ikke før i 2022, ni måneder er bare minimumstiden.

—  Martine Wolff

Seriestart utelukkes

Prosessen for å komme tilbake på håndballbanen er ikke bare enkel. Sporten kan være utfordrende for knærne, og med mye start og stopp krever det god opptrening for å bli kampklar. Det er vanskelig å tidfeste hvor lang tid det tar nøyaktig, men det korteste som er anbefalt er ni måneder. Anbefalingene varierer fra ni til tolv måneder i Norge, etter tilfellet og hvordan opptreningen går.

– Fire måneder etter operasjonen kan jeg begynne å løpe. Før jeg kan komme meg på banen skal jeg gjennom mye, det er en liste med punkter som må hukes av. Jeg ønsker ikke å sette meg en dato, for jeg vil ikke skuffe meg selv, sier Wolff.

– Rekker du seriestart da?

– Nei, seriestart blir det ikke for min del. Jeg spiller kanskje ikke før i 2022, ni måneder er bare minimumstiden, sier hun.

Martine Wolff

Wolff har ikke gått glipp av kamper – ennå

Håndball er en tøff sport hvor beregninger skal gjøres raskt. Det er ikke bare kneet som skal være klart, hodet må også være fritt for bekymringer om bevegelser og situasjoner i spillet. Det erkjenner Martine Wolff.

– Det er en barriere å ikke tenke på det. Jeg har gjort det før, og skal klare det igjen, sier linjespilleren.

Hun har utrolig nok ikke godt glipp av én eneste Sola-kamp ennå. Etter kampen hun ble skadet var det landslagsopphold, som varte ut 2020. Da 2021 kom, og laget skulle spille kamper igjen, ble kamper utsatt grunnet smittefare før Erna Solberg stengte for konkurranser i toppidretten. Nå er det bestemt at det skal fullføres halv serie, altså at alle lagene møtes én gang. For Sola betyr det at det gjenstår tre kamper av sesongen, i tillegg til den planlagte cupfinalen mot Vipers i midten av mai. Det er ennå ikke bestemt hvor den kampen skal spilles.

Til høsten er spilleren hun kolliderte med, Live Rushfeldt Deila, på plass i Åsenhallen som ny lagvenninne på Sola. Fredrikstad-spilleren er datter av tidligere Viking-spiller og Brodd-trener Ronny Deila.

Mer fra Dagsavisen