Viking

Stengte toglinjer før Viking-Sandefjord: Slik kommer du deg på kamp

Gjennom helgen er toglinjene mellom Stavanger og Egersund stengt for vedlikehold.

Det passer flere Viking-supportere dårlig. De mørkeblå leder Eliteserien og ekspertene spår gull i Jåttåvågen, men den første av de ni siste kampene er mot Sandefjord søndag klokken 17.00.

– Siden dette bruddet er så omfattende og dekker hele Jærbanen og Sørlandsbanen, bruker vi alt vi kan av busser for å dekke normal trafikk. Vi prioriterer å ha nok til å dekke vanlig trafikk og har ikke kapasitet til å sette opp ekstra tilbud til Viking-kampen, sier Go-Aheads kommunikasjonsansvarlig Oda Riska til RA.

De holder jernbanen stengt fra fredag 22. september til mandag 25. september.

Vikings Frida Gloppen forteller at det blir ganske lik situasjon som da de møtte HamKam tidligere i år. Også da var jernbanen stengt.

– Vi har god dialog med Go-Ahead for å sørge for å få kommunisert godt ut til publikum. Det blir i helgen satt opp buss for tog, men publikum bør belage seg på andre alternativer siden kapasiteten ikke kommer til å være tilsvarende tog, sier Gloppen.

Frida Gloppen

Hun forteller om flere muligheter for hvordan man kan komme seg til SR-Bank Arena søndag ettermiddag:

  • Finne parkeringsplasser i området.
  • Klubben åpner parkeringsområdet ved Superwash.
  • Sykkel.
  • Rutebuss.

Når det gjelder rutebussene har Viking tatt grep. Det er allerede gratis buss for innbyggerne i Stavanger, men de prøver å gjøre det mer tilgjengelig rent kapasitetsmessig.

– Vi har vært i kontakt med dem som kjører for Kolumbus slik at de stiller med flest mulig leddbusser. Da blir det forhåpentligvis enklere for folk, sier Gloppen – som også kommer med en anbefaling:

– Folk må planlegge, og helst i god tid. Tenker folk litt alternativt og er litt tålmodige vil det gå fint.

Nyeste fra Dagsavisen.no: