Viking

Viking enige med Brøndby om Bell-retur

Viking og Brøndby er enige om en retur for Joe Bell (24). Spilleren skal gjennomføre medisinsk test i Stavanger allerede tirsdag.

Nettavisen erfarte først at det var enighet om en avtale mellom klubbene mandag ettermiddag og RA fikk kort tid etterpå bekreftet av kilder i Viking at Bell skulle ankomme Stavanger samme kveld for å sluttføre overgangen.

Midtbanespilleren hentes tilbake til Jåttåvågen på en permanent langtidsavtale og skal etter planen gjennomføre medisinsk test tirsdag.

De to siste kampene har han også vært utelatt fra kamptroppen til den storklubben i gult og blått.

Bell har ikke vært noen suksess i Danmark – etter at Brøndby bladde opp en svært høy sum i fjor. Overgangen ga Viking elleve millioner kroner direkte og skal ha hatt en totalramme på mellom 15 og 20 millioner.

Betaler fire millioner

Viking skal nå ha landet en avtale hvor de betaler en langt mindre sum for spilleren enn hva Brøndby i sin tid betalte. Den danske storavisen BT skriver at det i handelen skal dreie seg om tre avdrag på 300.000 euro som de mørkeblå må betale. Etter det RA erfarer skal det være snakk om rundt fire millioner kroner direkte og så kan den summen øke med incentiver som er innbakt i avtalen.

Sportssjef Erik Nevland ønsket ikke å kommentere noe rundt Bell mandag, men har tidligere bekreftet til RA at midtbaneankeret står høyt på listen og at det har vært dialog.

Bell var meget god for Viking da han kom fra college i USA foran 2020-sesongen. Spesielt i 2021 var han lysende. Den gangen ble spilleren kåret til Årets Viking av leserne i RA. Spesielt samarbeidet med Veton Berisha var fruktbart.

Han rakk 56 kamper og tre scoringer for Viking i løpet av to sesonger.

Forholdet til fansen surnet likevel noe da han presset gjennom en overgang til danske Brøndby på det internasjonale overgangsvinduets siste dag 31. januar 2022.

Erik Nevland erkjente den gangen at det ikke var en enkel situasjon for Viking.

Etter det har Bell spilt 34 kamper for Brøndby i Superligaen, men slitt med å vinne en fast plass på laget. Fansen til Brøndby har flere ganger ytret seg kritisk mot spilleren med 14 landskamper for New Zealand.

Viking fikk søndag kveld avslått et bud på danske Malte Højholt fra AaB og var mandag ettermiddag i tenkeboksen rundt veien videre i den saken da framstøtet de samtidig hadde gjort mot Bell gikk gjennom.

Ingen nye bud

Selv om Nevland ikke ville si noe om Joe Bell mandag kunne han fortelle RA følgende om det som skjer rundt spillere under kontrakt i Viking:

– Ikke noen bud på noen av våre, slo han fast.

Erik Nevland på feltet

Dermed framstår Viking kraftig forsterket til høsten. Samtidig kan mye skje før overgangsvinduet lukker ved midnatt torsdag.

Selv om FC Midtjylland har kjøpt ny stopper, og er nok ute av kampen om David Brekalo, ryktes det at FC København er på utkikk etter stopper. De skal også ha David Brekalo på radaren. Kommer de seg inn i gruppespillet av Champions League onsdag er det ikke utenkelig at sloveneren da vil finne et slik steg langt mer attraktivt.

Spørsmålene rundt Markus Solbakken, og en overgang til Italia, aktualiserer seg også naturligvis med Bell inn i Viking. Flere medier har de siste dagene meldt at pengesterke Palermo skal være villige til å bla opp 30 millioner kroner for landslagssjefens sønn. Noen nye bud har likevel ikke kommet etter at Viking sa nei i to omganger til Serie B-kollega Pisa.




Mer fra Dagsavisen