Viking

Nevland etter storsalget av Bell: - Dette har vært krevende

Viking fikk etter det RA kjenner til et av klubbhistoriens største salg da Joe Bell (22) ble klar for Brøndby. Sportssjef Erik Nevland innrømmer at det smertet litt, mens Joe Bell aldri var i tvil etter en prat med Henrik Heggheim.

– Dette har vært krevende. Det var stor avstand, men til slutt fikk vi i havn en avtale vi er fornøyde med. Joe selv ønsket dette veldig sterkt, sa Nevland til RA natt til tirsdag.

SR-Bank Arena

Den danske klubben, som i sommer kjøpte Henrik Heggheim fra Viking, kom sent på banen. Før det var det helt stille om Bell. Et stort salg ut fra Brøndby gjorde behovet deres for en erstatter på midtbanen prekært.

Dermed fikk også Viking til sist en pris de kan leve godt med.

Fikk mellom 15 og 20 millioner

Etter det RA kjenner til blir det betalt rundt 11 millioner nå, mens transaksjonen totalt kan ende på en sum mellom 15 og 20 millioner kroner. Sluttsummen avhenger av diverse incentiver og det er også innbakt en prosent for videresalg.

Nevland vil ikke kommentere summer, men sier følgende om prisen:

– Vi hadde ikke sagt ja om vi ikke var fornøyde med summen. Dette er et veldig godt salg i historisk sammenheng for Viking.

Dette er et veldig godt salg i historisk sammenheng for Viking.

—  Erik Nevland

– Dere var ikke veldig lystne på dette salget egentlig?

– Nei. Vi hadde selvsagt mest lyst til å beholde Joe her og hadde et håp om at han skulle signere en ny avtale med Viking. Det var ingen indikasjoner på et salg før i mandag. Så henger det selvsagt sammen med salget Brøndby selv gjorde. Så skal jeg innrømme at vi ikke så dette komme da vi kom på jobb i dag.

– Nå må dere ut å finne en ny defensiv midtbanespiller, eller en stopper for å kunne skyve Gianni Stensness fram et hakk?

– Nå må vi få summe oss litt. Så får vi se på neste steg.

– Men det ligger i kortene at dere vil se på det?

– Ja. Det gjør det. Så er det mange faktorer som spiller inn med pris og tilgjengelighet.

Bell trykket voldsomt på

RA var i kontakt med Joe Bell sent mandag ettermiddag. Da hadde han ikke tid til å prate.

– Jeg er på tur med landslaget og på vei inn i et lagsmøte, sa han.

Bell svarte så ikke på RAs tekstmeldinger i etterkant.

Etter det RA kjenner til skal spilleren og hans agent ha trykket veldig hardt på for overgangen. Bell så på Brøndby som et steg opp.

Til Brøndbys nettsted sier bell følgende om overgangen:

– Brøndby er en utrolig spennende mulighet for meg og etter et par år i Viking føler jeg meg parat til å ta neste skritt. Jeg har lært mye i min tid i Viking og vil gjerne takke alle i klubben, sier Bell.

Han forteller videre at han har konferert med tidligere lagkamerat Henrik Heggheim for å finne ut mer om klubben. Etter å ha hørt hans skryt om hvor bra klubben er var det et enkel beslutning å ta.

Sportsdirektør Carsten V. Jensen var også godt fornøyd.

– Vi har fulgt Joe over en lengre periode og har sett en meget arbeidsom midtbanespiller. Han har stor arbeidskapasitet og kan erobre ballen. På toppen av det fordeler han den også klokt framover i banen.

Jensen trekker også fram at Bell, som Heggheim, alltid tar mye ansvar.

Erik Nevland vil ikke mene for mye om hvor mye bedre dansk fotball og Brøndby egentlig er sett mot Viking.

– Joe mener det er et fint steg for ham. Brøndby er selvsagt en god klubb, men dette er hans vurderinger. Vi måtte først og fremst vurdere den økonomiske biten, sier Nevland.

Bell var den eneste spilleren som ble solgt ut av Viking før vinduet stengte ved midnatt.

Samtidig kan enkelte land fortsatt kjøpe spillere i en periode til. Dette inkluderer land som Sveits, Østerrike, Russland, Sverige og Tyrkia.







Mer fra Dagsavisen