Viking

Drama, skandale, rettferdighet og revansj

Niklas Sandberg ble dagens mann etter at han satte inn 2-1 på overtid. Men det var en omdiskutert straffesituasjon som stjal oppmerksomheten.

I lørdagens kamp så det lenge ut til at Viking skulle kontrollere inn tre poeng. Etter en svært omdiskutert straffeavgjørelse i det 85. spilleminutt spøkte det for seier i kampen mot Vålerenga på Intility Arena.

Innledningsvis var det ganske kaotisk bak hos Viking. Vålerenga vant ballen flere ganger innenfor Vikings egen 16-meter uten å omsette sjansene. Men det snudde.

Djibril Thialaw Diop (t.v.) og Patrick Yazbek etter seieren mot Vålerenga på Intility Arena.

Etter 19 minutter løsnet det for Viking. Zlatko Tripic sendte en genial stikker gjennom til Lars-Jørgen Salvesen som på mesterlig vis chippet ballen over en utspilt Vålerenga-keeper og sendte Viking i føringen. Vålerenga utlignet fem minutter før slutt etter et meget omdiskutert straffespark.

Den straffesituasjonen driter jeg litt i.

—  Matchvinner, Niklas Sandberg

Heldigvis for Viking reddet Niklas Sandberg den mørkeblå lørdagen med en overtidsscoring.

Omdiskutert straffeavgjørelse

I det 82. minutt fikk Vålerenga et hjørnespark hvor det ble dømt et svært tvilsomt straffespark.

Ifølge hoveddommer Mohammad Usman Aslam hadde Djibril Diop en strak arm i halsregionen til Vålerengas Riisnæs, som resulterte i straffesparket.

Dommeren sier at han ved to anledninger hadde advart Diop om armbruken i forkant av straffesituasjonen.

– Vi hadde i løpet av kampen hatt kommunikasjon med alle spillerne, og spesielt Diop var jeg innom flere ganger. To ganger for aktiv bruk av arm. I forkant av straffeavgjørelsen på corneren sa jeg til Diop at han må være bevisst på armbruken. Da corneren ble slått så jeg en strak arm i halsen på Riisnæs, som jeg mente var en klar straffe, sa Aslam til RA.

Noe av det dummeste jeg har sett

—  Zlatko Tripic

Dommeren hadde etter kampen sett situasjonen på nytt og sto fast ved at det var en korrekt avgjørelse.

Det regnet gule kort mot slutten av kampen, og Vikings kaptein Zlatko Tripic var en av flere Viking-spillere som ble belønnet med et gult etter protester på straffeavgjørelsen til Aslam.

Vikings Zlatko Tripic under eliteseriekampen i fotball mellom Vålerenga og Viking på Intility Arena.

Aslam begrunnet det gule kortet til Tripic med at han ikke trakk seg ut av straffefeltet da han fikk beskjed om dette, samtidig som han pekte opp mot storskjermen og demonstrativt fektet med en arm opp i ansiktet på dommer.

– Han framsto så utrolig arrogant. Går ikke an å snakke med ham. Jeg prøvde å snakke med ham som kaptein på en god måte men han dro bare fram de gule kortene, sa Tripic til TV 2.

– Fotball er følelser og individuelle reaksjoner er naturlig, sa hoveddommeren.

– Noe av det dummeste jeg har sett. Vi må vurdere om dommerne er klare for det og. Det er den dummeste avgjørelsen jeg har sett, sier Tripic til TV 2.

Kjekt med en opptur

Etter straffesituasjonen der Vålerenga utlignet, endte det godt for Viking likevel.

Seks minutter på overtid fikk Viking tildelt et frispark etter at Niklas Sandberg ble felt av Vålerengas Fredrik Oldrup Jensen alene med keeper.

Sandberg tok frisparket selv og satte den sikkert i nettet bak Vålerenga-keeper Sjøeng.

– Det var en god følelse å se den gå inn, sa Sandberg til RA.

Etter å ha bommet på et straffespark mot Raufoss da Viking ble slått ut av cupen, hjalp det nok litt med å sende Viking til 2.-plassen i Eliteserien.

– Det var selvfølgelig veldig kjekt med en opptur, sier Sandberg.

På spørsmål om straffesituasjonen var Sandberg klar.

– Den straffesituasjonen driter jeg litt i, slo han fast.

---

Fotball, Eliteserien

Vålerenga – Viking 1-2 (0-1)

Mål: 0-1 Lars-Jørgen Salvesen (19), 1-1 Stefan Strandberg (str. 85), 1-2 Niklas Sandberg (90).

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson – Herman Haugen, Djibril Diop, David Brekalo (Viljar Vevatne fra 78.), Shayne Pattynama – Yann-Erik de Lanlay, Markus Solbakken, Patrick Yazbek (Niklas Sandberg fra 89.) – Sander Svendsen (Harald Nilsen Tangen fra 67.), Lars-Jørgen Salvesen (Nicholas D’Agostino fra 67.), Zlatko Tripic.

Gult kort: Fredrik Oldrup Jensen, Simen Juklerød, Mohamed Ofkir, Vålerenga, Patrick Yazbek, David Brekalo, Djibril Diop, Zlatko Tripic, Nicholas D’Agostino, Viking.

Rødt kort: Fredrik Oldrup Jensen (90), Vålerenga.

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier.