Viking

Brekalo: – Dette betyr noe

Viking spilte 0-0 mot den danske storklubben FC København i Algarve – og vant så etter straffespark. Bunnsolide David Brekalo mener dette var nok et bevis på at Viking er i ferd med å ligne seg selv.

Algarve — Et FC København, som manglet tre-fire faste spillere fra start, kom klart best i gang under flomlyset i Lagoa og eide nærmest ballen den første halvtimen. Laget produserte også et par gode muligheter – hvor et stolpeskudd var det nærmeste FCK kom i den perioden. Arild Østbø ble også tvunget i aksjon ved et par anledninger.

Vikings første reelle farlighet kom etter 34 minutter da en ganske frisk Sander Svendsen prøvde seg fra skrått hold. Skuddet ble fistet til corner.

Etter det kom Viking litt mer med i spillet og laget så ikke så verst ut de siste minuttene før pause.

Etter hvilen lå Viking stort sett lavt, men var farlige på overganger. De hadde også et farlig frispark ved Niklas Sandberg med et kvarter igjen. På toppen av det fikk Simen Kvia-Egeskog en meget god mulighet til å sette 1–0 fra kloss hold fem minutter før slutt, men skuddet ble blokkert i siste øyeblikk.

Fornøyd Brekalo

Etterpå smilte David Brekalo godt. Stoppergiganten imponerte stort foran et haug med speidere, klubber og agenter på tribunen. Det gjorde også Viking som lag. For en mann som hater å slippe inn mål er 180 minutter uten av stor betydning.

– Jeg tror vi behøvde pausen etter nedturen i fjor. Nå har vi brukt den godt og har trent mye på lav og medium blokk. Vi behøvde en plan fra trenerne. Det har vi fått. Så vil jeg også berømme klubben for å stå bak dem. Jeg tror også det som nå skjer også er viktig for de to i forhold til å kjenne på at de har spillerne bak seg, sier Brekalo til RA.

Selv om turneringen i Portugal ikke betyr så mye i seg selv gjør seieren likevel godt for Viking. Etter den enorme nedturen i fjor høst er all påfyll man kan få av selvtillit viktig.

– Resultater og kamper som dette betyr noe. Det er enormt viktig for selvtilliten. Det er viktig å vise seg fram mot et virkelig godt lag også. Der Halmstad var svakere enn vi hadde ønsket oss er definitivt FCK av et helt annet kaliber, sier Brekalo.

Sloveneren peker på at Viking også har nok kvalitet i laget til at de fort kunne avgjort med litt mer presisjon. Han erkjenner også glatt at han har det mye mer gøy i Viking nå enn hva han hadde i høst.

– Det er mye kjekkere nå, sier stopperen – som til tross sitt ønske om større utfordringer har vist seg bunnsolid.

– Det eneste jeg kan gjøre uansett er mitt beste hver eneste gang.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim var også godt fornøyd etter kampen.

– Dette var solid. Vi har jobbet mye med struktur. Jeg synes spesielt at vi er mye mer samlet som lag og langt bedre på å pumpe lagdelene sammen. Så er det også ting å jobbe med. Litt på timing, når vi kan sette høyt press og presisjon, sier Lunde Aarsheim.

Østbø ble helten

Kampen ble til slutt avgjort på straffespark – som er reglene ved uavgjort i The Atlantic Cup. Der vant Viking etter at keeper Arild Østbø sikkert satte inn det avgjørende straffesparket. Det betyr at laget fikk to poeng i stedet for ett – og har heng på å kunne vinne turneringen.

Arild Østbø

For Arild Østbø, som normalt er andrefiolin bak Patrik Gunnarsson, var det en skikkelig opptur.

– Det er ikke ofte du både får redde en straffe og så sette inn den avgjørende etterpå. Jeg var skikkelig glad etterpå – som alle kunne se, sier han.

– Når tok du straffe sist?

– Det må være i ungdomsfotballen, sier avslutter den uvanlige matchvinneren.

NB! Vikings kaptein Zlatko Tripic var ikke med. Han måtte haste hjem til Norge på grunn av familiære årsaker i forkant av kampen.

---

FAKTA

Fotball, The Atlantic Cup

FC København – Viking 0–0 (0–0) (Viking vant 6–5 etter straffer)

Estadio Municipal da Bela Vista, Lagoa, 75 tilskuere

FCK (4-3-3): Kalle Johansson – Kevin Diks (Peter Ankersen i 13 min.), Denis Vavro, Valdemar Lund, Christian Sørensen (Elias Jellert i 30 min) – Viktor Claesson (Marko Stamenic i 13 min.), Rasmus Falk (William Clem i 23 min.), Lukas Lerager (Isak Johannesson i 13 min.)- Roony Bardghji, Jordan Larsson, Mohamed Daramy.

Viking (4-3-3): Arild Østbø – Herman Haugen, David Brekalo, Djibril Diop, Jost Urbancic (Shayne Pattynama i 11 min.) – Yann-Erik de Lanlay (Kristoffer Løkberg i 25 min.), Markus Solbakken, Harald Nilsen Tangen (Lars Erik Sødal i 11 min.)- Sander Svendsen (Niklas Sandberg i 25 min.), Nicholas D’Agostino (Kevin Kabran i 30 minutter), Edvin Austbø (Simen Kvia-Egeskog i 11 min.).

Gult kort: Kalle Johansson, FCK.

Dommer: Joao Afonso, Portugal.

---Nyeste fra Dagsavisen.no: