Viking

Viking bekrefter Lode-framstøt: – Jobbet med det lenge

Forsvarsspiller Marius Lode (29) er enig med Schalke om å terminere kontrakten med den tyske fotballklubben. Erik Nevland innrømmer at de mørkeblå jobber med å sikre seg jærbuen.

Schalke opplyste på Twitter om termineringen tirsdag.

– Ingen av partene var fornøyd med situasjonen, og det er årsaken til at vi møttes og ble enige om å terminere kontrakten, sier sportsdirektør Rouven Schröder i klubben.

Schröder opplyser at avtalen er god «business» for klubben, og Lode står fritt til å finne seg en ny utfordring.

Lode gikk til Schalke etter å ha vært med på å ta Bodø/Glimt til to strake seriegull i 2020 og 2021. Midtstopperen står med to tellende landskamper for Norge.

Det har ikke gått helt veien for 29-åringen i den tyske storklubben. Der har han kun fått slippe til i seks kamper og står med 206 spilleminutter for blåtrøyene. Han noterte seg for to målgivende pasninger.

Kontrakten med Schalke strakte seg i utgangspunktet fram til juni 2024.

Dialog via Solbakken

Dette er selvsagt av interesse for Viking som jobber med å forsterke laget. Erik Nevland innrømmer at de er svært interesserte.

– Situasjonen er som den er og vi er selvsagt på denne ballen, sier Nevland til RA.

Han forteller også at fristillelsen ikke var en nyhet for dem.

– Vi har jobbet med dette en stund, sier Nevland.

– Hva sier han selv? Er det aktuelt og realistisk?

– Vi prater mest via hans rådgiver Jim Solbakken, sier Nevland.

Lode er fra Kvernaland og Nevland og Viking vet at de vil ha en fordel med å kunne tilby nærhet til familien.

– Vi får se om vi kan få dette til. Vi prøver i alle fall, sier Nevland.

Konkurransse

Viking får sannsynligvis sterk konkurranse om spilleren. Vikings sportssjef forventer at gamleklubben Bodø/Glimt også er på for å sikre en retur.

– Er ikke de på alle da? spør Nevland.

Det er ikke første gang Viking ønsker seg stopperen. Allerede under Bjarne Berntsens ledelse ble det gjort framstøt mot Glimt. Dersom Viking skal få napp hos Lode vil nok et ønske om å flytte hjem være sentralt. I ren lønn er Viking neppe like konkurransedyktige som flere andre aktuelle klubber.

Klubben har lenge slitt med en skade på Gianni Stensness og har den siste tiden benyttet Viljar Vevatne sammen med David Brekalo.





Mer fra Dagsavisen