Viking

Viking fikk nytt nei – sa selv nei til Karlsbakk-salg

Viking fikk tirsdag morgen et endelig nei rundt en spiller de håpet å få klar til kampene mot FCSB. Samtidig kan de være glade for at de selv sa nei til et salg av Daniel Karlsbakk (19).

Mens Vikings lag har satt kursen for Maribor i Slovenia for å lade opp til playoff til UEFA Conference League i Bucuresti torsdag holder sportssjef Erik Nevland fortet i Stavanger. Målet har vært å få på plass en ny spiller allerede til møtene mot FCSB. Det går nå neppe.

– Vi jobber på og står ikke på bar bakke. Samtidig fikk vi i morgentimene tirsdag et siste avslag på en vi ønsket oss. Det er en nedtur, erkjenner sportssjef Erik Nevland til RA.

Det er ikke første gangen. Viking har penger etter salgene av Veton Berisha og Sebastian Sebulonsen. Å finne nye koster har likevel vist seg svært utfordrende.

– Det er vanskelig, ja. Vi har fått en del nei på veien som gjør at dette har blitt det.

Får neppe med nye

Nevland innrømmer at de nå neppe får noen nye spillere klare til kampene som avgjør om Viking kan forsyne seg med rundt 40 millioner kroner på direkten ved avansement.

Siste frist for å registrere nykommere er 24 timer før kamp. RA vet at de hadde et stort håp om å styrke stallen til playoffkampene.

– Har dere vært for lite villige til å betale?

– Det vil jeg ikke si. Det har egentlig ikke handlet om økonomi i størst grad. Mer klubber som ikke vil selge og spillere som ikke vil til Norge.

Erik Nevland

At Viking skal ha inn en ny spiss, for å erstatte Veton Berisha, er allment kjent. Det er klubben også helt klare på.

Samtidig er også målet å plusse på i andre posisjoner også.

– Er markedet like vanskelig på for eksempel backer og indreløpere som på spisser?

– Det er kanskje ikke like vanskelig, men vi er opptatt av å få inn rett spiller. Vi skal ikke gjøre noe bare for å gjøre noe, sier Nevland.

Planen og målet til Viking var å forsterke ganske raskt etter at vinduet åpnet i august – ettersom Berisha og Sebulonsen ble solgt før norske klubber selv kunne handle.

Slik har det ikke gått. 16 dager er nå passert og det er ikke mer enn drøye to uker igjen å handle på før eneste alternativ er klubbløse spillere.

– Hvor mye vil det spille inn sportslig at dette drøyer? Er det bekymringsverdig?

– Jeg vet ikke om det er bekymringsverdig, men det er klart at vi hadde ønsket at noen av casene vi har fulgt hadde slått til, sier Nevland.

Sa nei til Karlsbakk-framstøt

Samtidig som Viking prøver å kjøpe har det også skjedd ting rundt spillere som er eid av klubben.

RA er kjent med at det kom et framstøt på spisstalentet Daniel Karlsbakk (19). Dette skjedde omtrent samtidig som Veton Berisha ble solgt. Klubben, med tilhold på kontinentet, fikk raskt beskjed om at det ikke var aktuelt.

Erik Nevland bekrefter at det kom en konkret henvendelse.

– Men det var ikke aktuelt. Det har vært litt interesse rundt ham, men det er ikke noe vi er villige til å se på foreløpig. Han har bare vært her et kvarter! Nå trenger han å spille litt.

– Var han skuffet selv?

– Dette kom via agent og det er ikke noe vi har snakket med Daniel om selv i etterkant, sier Nevland.

NB! Vikings møte med Kristiansund, som skulle vært spilt søndag, er flyttet til 31. august på grunn av playoffkampene mot FCSB. Neste kamp for de mørkeblå i serien er dermed hjemme mot VIF 28. august.





Mer fra Dagsavisen