Viking

Disse to lagene kan bli Vikings siste hinder

Tirsdag ble det klart hvilket lag vinneren av oppgjøret mellom Viking og Sligo kan møte i siste og avgjørende oppgjør før gruppespillet i UEFA Conference League.

Under trekningen i Sveits kom vinneren av Dinamo Bucuresti (Romania) og FK Dunajská Streda (Slovakia) fra opp av hatten som motstander for vinneren i oppgjøret mellom de mørkeblå og den irske klubben.

Laget som går videre fra Vikings oppgjør spiller bortekamp først den 18. august.

Det var totalt 44 lag i hatten hvor fem var nye i turneringen. Disse inkluderte storklubber som først kom inn direkte i playoff. 22 lag går til gruppespillet. Der ligger også de virkelig store pengene.

Skulle Viking komme seg inn der vil det automatisk bety flere titalls millioner kroner på bok.

Viking-profil Kristoffer Løkberg innrømmer at kunnskapen om de to alternativene er noe begrenset.

– Jeg kjenner ikke så mye til noen av de lagene. Så er det vel slik at det ofte varierer litt fra år til år i denne type klubber i forhold til hvor gode de er. Det er nok litt avhengig av hvor mye penger presidenten har giddet å legge i det denne sesongen, sier trønderen.

Midtbanemotoren er samtidig klar på at denne trekningen betyr lite om det blir stopp i 3. runde for Viking.

– Vi må først komme oss til playoff. Nå skal vi konsentrere oss om Sligo. Det blir tøft nok. Så tror jeg vi skal være glade for at vi eventuelt får hjemmekamp til slutt i siste runde. Da lever drømmen om en finale på hjemmebane om plass i gruppespillet, sier Løkberg.

Uten å være skråsikker tror han et lag som Steaua Bucuresti, som nok klinger sterkest på papiret, ikke er så langt unna Sparta Praha i nivå.

– Så er jeg glad for at vi unngikk Villareal. Selv en erkeoptimist, som alltid peker på at vi ikke er så mye dårligere enn lagene rundt om i Europa, må erkjenne at det kunne blitt tungt å fly rundt i 5-3-2 på bortebane i 90 minutter mot det laget.







Mer fra Dagsavisen