Vikingbørsen: Kabran best for Viking

Niklas Sandberg avgjorde Viking-Kristiansund med 2-1-scoringen, men ble ikke vurdert på Vikingbørsen til RA.

6

Stavanger — Patrik Gunnarsson

Kan ikke lastes for Kristiansunds scoring, og var trygg i det han foretok seg gjennom kampen. God med ballen, og brukte ikke unødvendig lang tid på å komme i gang som mot Lillestrøm én uke tidligere.

5

Viljar Vevatne

Solgte seg i forkant av Bendik Byes scoring, og kort tid etter sendte Vevatne en grusom feilpasning. Var ellers en av de best strukturerte hos Viking. Hadde kapteinsbindet i Veton Berisha og Zlatko Tripics fravær.

6

David Brekalo

Forsvarsrekkens sjef ble lurt da Bye scoret, men hadde ellers en stødig forestilling på SR-Bank Arena. Tok for seg i de fysiske duellene, og hadde en fin ro med ballen da anledningene bød seg.

5

Sondre Bjørshol

Ikke høyreback, som Viking oppga, men sidestopper i 3-5-2. Måtte dekke mye rom med en offensiv vingback ved siden av seg (Kevin Kabran).

4

Shayne Pattynama

Mye løping, lite resultat. Fikk litt å jobbe med offensivt, men ble altfor passiv. Av med 26 minutter igjen til fordel for Niklas Sandberg.

6

Markus Solbakken

Mye løping for å være tilgjengelig. Har blitt bedre på å få ballen i lengderetning, men det hjelper lite når mottakerne sender ballen tilbake. Framstår som en defensiv bauta.

5

Yann-Erik de Lanlay

Gjorde et godt inntrykk som indreløper. Var med på å skape noen farligheter offensivt, men for upresis på siste tredjedel av banen. Erstattet av Fredrik Torsteinbø med litt over ti minutter igjen.

6

Harald Nilsen Tangen

Ekstrem gjenvinning på offensiv halvdel i første omgang. Viste tydelig vilje og var kanskje Vikings beste den første timen. Ut til fordel for Samúel Fridjónsson etter 64 minutter.

6

Kevin Kabran

Nydelig utligning til 1–1. Ble oppført som kant i 4-3-3, men spilte høyre vingback i 3-5-2. Trives klart bedre på venstresiden. Har en tendens til å bli anonym i kampen som vingback. Sikret Viking det avgjørende straffeparket i det 87. spilleminutt.

5

Daniel Karlsbakk

Kom alene med keeper i starten av kampen, men klarte ikke pirke ballen forbi tidligere Sandnes Ulf-keeper Sean McDermott. Brukte oksefysikken, blant annet på midtbanen i en duell mot Amidou Diop. Det endte med gult kort. Edvin Austbø kom inn for ham de ti siste minuttene.

5

Mai Traore

Må være irriterende å spille mot. Lite struktur, men aggressiv i gjenvinningen av ballen. Forlot banen til fordel for Herman Haugen etter 64 minutter.

Herman Haugen

Inn for Traore med 26 minutter igjen. For kort spilletid til karakter på Vikingbørsen.

Niklas Sandberg

Erstattet Pattynama på venstre vingback etter 64 minutter. Ikke nok spilletid til vurdering, men nok til å gi Viking 2–1 fra straffemerket.

Samúel Fridjónsson

Fikk de siste 26 minuttene for Nilsen Tangen. For kort tid til vurdering.

Fredrik Torsteinbø

Inn for de Lanlay med ti minutter igjen, dermed ingen vurdering.

Edvin Austbø

Erstattet Karlsbakk etter 80 minutter, så ingen vurdering av debuten i Eliteserien. Fikk en ball i hodet tre minutter senere.

Ubenyttede reserver: Arild Østbø, Kristoffer Løkberg, Rolf Daniel Vikstøl og Simen Kvia-Egeskog.