Viking

Knalltøff kamp for Viking: – Vi går for tre poeng

I fjor scoret Viking to mål på dødball da Lillestrøm ble slått 3-1 på Åråsen. I år er det LSKs tur til å være farlige på dødball, noe Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim og hans mannskap er forberedt på.

En knalltøff oppgave venter Viking. På motsatt banehalvdel står serielederne. De gulkledde har vært Eliteseriens beste fotballag i 2022.

Må opp på sitt beste

– Vi må opp på vårt aller beste hvis vi skal få med oss noe fra kampen, men vi har fått en god treningsuke og ser fram til oppgjøret. Det blir en fin utfordring, sier en optimistisk Viking-trener til RA.

Lillestrøm topper tabellen i Eliteserien med 30 poeng på 13 kamper. Mannskapet til LSK-trenerne Geir Bakke og Petter Myhre har vunnet alle sine kamper på hjemmebane.

– Hvordan skal Viking klare å slå Lillestrøm?

– Vi må gjøre det vi er gode på. Vi må angripe kampen, vi må være offensive. Vi må være som Viking er når vi er best. Vi skal ha gode muligheter om vi er på vårt beste, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Dessverre for Viking er det en stund siden de spilte på sitt beste. Starten av sesongen var god, men laget har hatt en nedadgående kurve i noen kamper nå. Forrige seier i serien var mot Jerv 16. mai

Motstanderen

En ting er sikkert, om man skal få med seg poeng fra Åråsen må man ha god organisering på defensive dødballer. LSK er livsfarlige på enhver corner, innkast nærme cornerflagget og frispark like utenfor 16-meteren. Det er det mange lag i Eliteserien som har fått føle på i år – Vålerenga slapp inn to mål på dødball i samme kamp mot Lillestrøm for noen måneder siden, Rosenborg slapp inn to mål på dødball i samme kamp, mens Sandefjord slapp inn tre. Bjarte Lunde Aarsheim og trenerteamet til Viking er klar over dødballtrusselen til kanarifuglene.

– Vi har analysert deres dødballstyrke både i egen og i motstanderen sin boks. Vi har trent på både offensiv og defensiv dødball i forkant av kampen. Vi er godt forberedt. Nå gjelder det å få det ut i kamp, sier Viking-treneren til RA.

I tillegg til å være gode på dødball, er Lillestrøm et lag som har god struktur og et sterkt kollektiv med et mannskap som er flinke på å forflytte seg hurtig og samlet for å hindre at motstanderen for rom til å skape gjennombrudd og sjanser.

– For å åpne opp rammen til Lillestrøm må vi være tålmodige i oppbyggingen vår og vende spillet en del. Da vil rommene åpne seg etter hvert. Vi må evne å ta på press. Og så er vi avhengig av kreativitet i den siste tredjedelen for å skape sjanser og mål.

Lillestrøm har god struktur og flinke trenere, men de har også gode enkeltspillere. De gule har to farlige spisser i Akor Adams og Hólmbert Aron Briem Friðjónsson. I starten på sesongen har Adams pleid å starte mens Friðjónsson har blitt byttet inn. I forrige kamp startet de to sammen på topp. Det endte med to scoringer for Adams og en for Friðjónsson. De er begge store og sterke. Adams er i tillegg svært rask. Det blir ingen lett oppgave for Viking sitt forsvar å demme opp for de to kraftspissene. Spesielt om de spiller sammen.

Det tar ikke Viking noen spesielle hensyn til i sin tilnærming til kampen. Mannskapet til Bjarte Lunde Aarsheim og Morten Jensen ønsker at Viking skal bestemme tempoet i kampen.

– Vi forsvarer oss som et lag og angriper som et lag. Vi ønsker å spille vårt spill og være Viking. Vi går alltid for tre poeng, sier Bjarte Lunde Aarsheim.

Det kommer til å bli en spennende kamp. I Eliteserien kan alle lag ta poeng fra hverandre. Det er umulig å konkludere i denne ligaen. Hvis Viking klarer å finne tilbake til tempoet de hadde på starten av sesongen kan alt skje på Åråsen, men det blir tøft. Lillestrøm er favoritter.






Mer fra Dagsavisen