Viking

Viking-sjefen om bråket: – Alvorlig

Søndagens Viking-kamp mot Rosenborg endte med basketak fra supportere i finlandshette. Nå jobber klubben med å finne ut hvem som var involverte.

Stavanger — Etter at Viking hadde spilt uavgjort mot Rosenborg søndag utviklet det seg scener utenfor SR-Bank Arena.

Aftenbladet omtalte interne møter i klubben mandag, men Viking har foreløpig ikke funnet ut hvem som står bak ugjerningene som ble utført mot Rosenborg-supportere.

Før seriestart var det også en hendelse i forbindelse med Vikings treningskamp mot erkerivalen Bryne. Selv om det sportslige rundt oppgjørene har utvannet seg kraftig etter Brynes ferd nedover i divisjonssystemet startet ble det likevel bråk. Flere supportere iført hetter gikk bort til bortesupporterne for å få bort et banner med skriften «Hate Viking». Det endte også med basketak.

– Vi har nå sett på det vi har av bilder. Det er ikke pepret med kameraer på stadion som er rettet mot publikum, sa daglig leder Eirik Bjørnø i Viking til RA – og la til:

– Etter å ha sett det, og pratet med supportere, interne folk – og fått innspill; dette er noe Viking tar sterkt avstand fra. Det bryter med alle våre verdier. Det er ikke det klubben står for. Det skal være trygt å gå på kamp. Hendelsen brøt også med alle regler på arenaen. Det var fullstendig skivebom og hodemist. Det har vi også gitt klart uttrykk for.

Viking har ikke identifisert personene

Konfrontert med saken fra februar kan ikke Bjørnø si sikkert om det er en sammenheng mellom bråket mot Bryne, og den nylige hendelsen mot Rosenborg. Grunnen er enkel.

– Vi har ikke helt klart å lande identifiseringen, sier Bjørnø.

– Er det et mønster, eller har denne hendelsen ingenting med bråket mot Bryne å gjøre?

– Det er ikke alt vi får vite og kan se i sammenheng. Hvis det er hendelser som henger sammen er det alvorlig, sier Bjørnø.

Han presiserer at klubben ikke finner seg i oppførselen, som ikke har noe med fotball å gjøre.

– Dette tar vi sterk avstand fra, og synes det er trist at vi har havnet i situasjonen hvor det ikke er trygt å gå på kamp. Det var 9000 tilskuere søndag, og her er det en håndfull. Vi må få gitt en passende reaksjon, sier klubbsjefen.

Sanksjonskomité i Viking

Reaksjonen han snakker om vil settes av en sanksjonskomité. Viking har satt sammen et utvalg bestående av representanter fra supportergrupperingene på Felt O, klubben og nøytrale parter.

– Vi har et reglement og en samarbeidsavtale med Felt O. Den definerer litt spilleregler, og straffeutmålinger. Når vi får identifisert personene vil komiteen sette en straff ut fra det, sier Bjørnø.

Arbeidet med å komme til bunns i hva som skjedde søndag pågår ennå.

– Vi ønsker å få en komplett oversikt over det som skjedde på søndag, sier den daglige lederen.


Mer fra Dagsavisen