Viking

Dette peker Viking på etter tapet

Batteriene skulle være ladet etter kampfri, men Viking startet opp igjen på samme måte som det ble avsluttet før ferien da Sandefjord ble for sterke i 1-2-kampen på SR-Bank Arena.

Stavanger — 3-2-tap på Marienlyst mot Strømsgodset var starten på ferien for Viking, og i returen ble det 1–2 hjemme mot Sandefjord. Indreløper Kristoffer Løkberg scoret de mørkeblås mål på SR-Bank Arena, og er alt annet enn fornøyd etter kampen.

– Vi gir bort fryktelige baklengsmål. Kontringer mot kan selvsagt skje, men det ble altfor mye fram og tilbake, sier Kristoffer Løkberg til RA.

Viking ledet tabellen etter seks serierunder, og hadde da tatt 15 poeng. Lillestrøm var hakket bak med 14, mens Molde og Sarpsborg 08 delte tredjeplassen med ti poeng og 10–7 i målforskjell.

Tabellen etter seks serierunder:

Etter elleve serierunder, og tolv kamper for Viking, har det endret seg mye. Viking er på tredjeplass med 21 poeng, mens Molde og Lillestrøm har rykket fra. De to lagene over Viking har plukket med seg henholdsvis 15 og 13 poeng på de fem siste kampene.

Tabellen nå:

Løkberg: – Ikke gjøre så mye feil

Konfrontert med at Viking har vært et topplag er Løkberg tydelig overfor RA om at det er noe han anser som medieskapt.

– Prestasjonsmessig har vi ikke utviklet oss nok. I et øyeblikk kan vi slå Molde og Bodø/Glimt, men det hjelper ikke uansett. Jeg har spilt halve livet mitt i toppfotballen, og vet at her straffes man hvis det gjøres feil. Da kan vi ikke gjøre så mye feil, sier trønderen.

Hans eget mål var av ekstremt liten betydning for trønderen.

– Jeg kan ikke gi mer f***. Det betyr ingenting, sier Løkberg.

Målet som ble av liten betydning da sluttsignalet gikk sørget for at Viking tok ledelsen 1-0, og gikk til pause med en fordel. Det viste seg å ikke være det i dette tilfellet.

– Vi ga dem to mål etter pause, og de kom etter store kommunikasjonsfeil. Etter 1-1-målet ble scoret så vi døde ut. For Sandefjord ble det motsatt, de ble vekket av det. Så prøvde vi på et trippeltbytte, men fikk et raskt mål mot, sier Viking-trener Morten Jensen.

Morten Jensen

Den første scoringen kom etter en gigantisk kommunikasjonsfeil mellom Patrik Gunnarsson og Sondre Bjørshol, hvor sistnevnte ut fra situasjonen naturligvis må ta den på sin kappe. Etter kampen før søndagens var det også kontringer mot som ga de mørkeblå tap.

– Fra 3-2-tap mot Strømsgodset til 1-2-tap hjemme mot Sandefjord. Er det tilfeldig at disse kampene kommer etter hverandre?

– Litt ulike kamper, men de siste fire kampene har vi slitt med enkle baklengsmål, sier Jensen.

Før Strømsgodset-kampen spilte Viking 1–1 mot både HamKam og Tromsø. Sist Viking vant en seriekamp var mot Jerv den 16. mai.

Viking-treneren mener bildet på hva som er feil er mer sammensatt enn å peke på én eller to ting, men trekker fram det som skjer på siste tredjedel av banen og at laget må være mer kyniske bakover.

– Vi har mer enn nok sjanser, men nå trenger vi mange for å omsette til scoringer, sier han.

Det var også tydelig mot Sandefjord.

Løsningen for Viking

Løkberg mener at prestasjonene ikke nødvendigvis handler kun om kamper. Han vil se bedring fra alle i hverdagen.

– Alt starter på trening. Det starter med grunnmuren vår, og det er at vi må stå opp hver dag for å bli litt bedre. Det må vi gjøre hele tiden. Fotball er resultatet av arbeidet som legges ned fra 1. januar til 31. desember, sier han.

Allerede onsdag skal Viking i aksjon igjen. Da drar laget over Boknafjorden for å møte Vard Haugesund i andre runde av cupen. At den kampen kommer relativt raskt er noe trener Jensen setter pris på.

– Det gjelder alle spillere og trenere. Når man har tapt er det alltid godt med en ny kamp som kommer kjapt, sier han.

Mot Sandefjord måtte Viking klare seg uten Gianni Stensness, Zlatko Tripic, Fredrik Torsteinbø, Sondre Auklend og Daniel Karlsbakk. Samtlige er ute med skader.

Mer fra Dagsavisen