Viking

Vikingbørsen: To sto fram da Viking tapte

Viking tapte 1-2 mot Sandefjord på SR-Bank Arena.

5

Patrik Gunnarsson

Keeperen gjorde en god figur, som vanlig. Sandefjords første scoring kan ikke belastes keeperens konto, da det var Sondre Bjørshol som nærmest ga dem muligheten. Så kom den andre scoringen, og Viking ble sendt i kjelleren. Hindret flere mål, og ikke minst et potensielt selvmål på en livsfarlig pasning fra David Brekalo.

3

Sondre Bjørshol

Må ta på seg skylden for Sandefjords utligning. Hadde utenom det en anonym kamp, og var ikke involvert i det store noen av veiene. Ble byttet ut til fordel for Harald Nilsen Tangen, som tok plass som indreløper.

5

David Brekalo

Måtte klare seg uten sin faste våpendrager, Gianni Stensness. Trykket til i en duell med Mats Haakenstad, som resulterte i at Sandefjord-spilleren ble liggende og omsider kom seg av banen. Hadde uflaks med en pasning bakover til Gunnarsson, men den islandske keeperen flyttet seg raskt og avverget selvmål fra midtstopperen.

6

Viljar Vevatne

Åpnet kampen friskt, og var påskrudd i duellspillet. Hadde en god mulighet til å regissere en scoring da han brøt spillet og sendte ballen framover mot Berisha i første omgang. Dessverre bommet han med noen meter. Spilte med stor selvtillit.

4

Shayne Pattynama

Ble hentet til Viking med solid erfaring som vingback, men viste i starten av kampen fram sine svakheter defensivt. Ble for langt unna da Sandefjord gjorde overganger, og fant ikke sin plass i kampen.

4

Samúel Fridjónsson

Startet kampen som indreløper, men ble flyttet ned som sentral midtbanespiller da Solbakken ble byttet ut. Mest involvert i dødballer, og prøvde noen ganger på vanskelige løsninger med ballen i dueller. Det ga ikke uttelling for islendingen. Byttet ut med tre minutter igjen til fordel for Simen Kvia-Egeskog.

6

Markus Solbakken

Mye løping for å dekke defensive hull, samt å være tilgjengelig for støttepasninger. Får stadig en større andel av pasningene framover. Tatt av med 16 minutter igjen.

7

Kristoffer Løkberg

Trønderen kjørte på med enorm innsats, og hadde bra trykk i spillet. Jaktet også en ball som var på vei til femmeter, men klarte å holde spillet gående. Den typen innsats ble mot slutten av første omgang belønnet med scoring. Byttet ut etter 68 minutter.

5

Sebastian Sebulonsen

Prøvde seg som høyrekant i 4-3-3, etter mange gode kamper som både back og indreløper. Noen av hans styrker er å komme i fart og være direkte. Det ble vanskelig da han startet så langt framme på banen. Fikk mer fart over seg, og virket mer som seg selv, da Bjørshol ble byttet ut og han overtok høyrebacken.

5

Veton Berisha

Enorm i presset, som alltid, da kampen åpnet med et urytmisk Viking. Måtte skape alt selv framover, og det gjorde kampen vanskelig for ham.

5

Kevin Kabran

Enormt urytmisk åpning på kampen. Virket usikker med ballen i flere avgjørende situasjoner, så løsnet det. Nydelig samspill med Løkberg da 1-0-scoringen kom like før pausen. Ble tatt av etter 68 minutter.

Niklas Sandberg

Spilte de siste 22 minuttene for Kevin Kabran, og gikk rett på høyrekanten. Blokkerte et skudd som hadde sjansen å bli utligning for Viking da de Lanlay skøyt etter 83 minutter. For kort spilletid til å bli vurdert.


Harald Nilsen Tangen

Inn for Sondre Bjørshol med 22 minutter igjen av kampen. Tok jobben som indreløper på høyresiden, men var ikke på banen nok til å bli vurdert.


Yann-Erik de Lanlay

Erstattet Kristoffer Løkberg med 22 minutter igjen. Vekslet mellom å spille kant og indreløper på venstresiden. Spilte ikke lenge nok til å bli vurdert.


Mai Traore

Kom inn for Markus Solbakken med 16 minutter igjen. Ble plassert på venstrekanten. For kort spilletid til å bli vurdert.


Simen Kvia-Egeskog

Erstattet Samúel Fridjónsson med tre minutter igjen. Ikke lenge nok til å bli vurdert.


Ubenyttede reserver: Arild Østbø, Rolf Daniel Vikstøl, Kristoffer Forgaard Paulsen, Edvin Austbø.

Mer fra Dagsavisen