Viking

Vil ikke miste Bell etter drømmescoring - dette sier han selv

Joe Bell var helt sentral da Viking slo Rosenborg 2-1 på SR-Bank Arena søndag.

Stavanger — Vikings to scoringer mot Rosenborg var av det vakre slaget. Som vanlig havnet Viking bakpå før de hentet seg inn i kampen. Midtbanespiller Joe Bell utlignet for Viking, før Zlatko Tripic sikret seieren med å legge på til 2–1 i det 64. minutt, via Rosenborgs Erlend Dahl Reitan.

– Det var fantastiske scoringer, sier Viking-trener Morten Jensen til RA.

– Hva skjer med Joe Bell nå?

– Vi selger ikke ham nå. Da må noen eventuelt betale mye, sier treneren.

Gjennom sommeren har det vært spekulasjoner rundt en mulig overgang for midtbanespilleren. RA vet at flere Championship-klubber har forhørt seg med norske kontakter om Bell, som i sommer har vært i Tokyo for å delta i OL med New Zealand. Målscoreren, med britisk pass, har fått sterk interesse fra Barnsley. Championship-klubben la tidligere i uken inn bud på ham, men det ble avslått fra Viking.

– For min egen del har jeg tatt det bort. Jeg lar agenten og klubben styre prosessen, så får jeg heller bli involvert når det er noe konkret jeg må ta stilling til. Nå er det Viking som gjelder, sier Bell.

Championship neste?

– Hvor vil du selv?

– Godt spørsmål. Det handler mye om at det skal passe, og skandinavisk fotball passer meg bra. Ett nivå opp er det jo med Benelux-landene, og selvsagt Championship, svarer målscoreren fra New Zealand.

– Fysikken din passer vel bra inn i Championship?

– Jeg vokste på det fysiske da jeg spilte college i USA, men har fortsatt mye jeg kan utvikle med meg selv. Jeg ser ikke på det fysiske som en utfordring i Championship, sier Bell.

– Morten Jensen sier han ønsker å beholde deg. Hva tenker du om det?

– Jeg har et godt forhold til trenerne. Selvsagt vil de beholde meg, det sier seg jo selv. De vil samtidig ikke hindre meg i å gå når det er rett. Det handler om å finne den rette klubben. Trenerne i Viking har utviklet meg godt, og gitt meg sjansen her, sier Bell.

– Hva tenker du om å bli her til vinteren, om det ikke blir salg i løpet av de neste dagene?

– Alt handler om rett klubb. Dette er noe som er utenfor min kontroll, jeg er definitivt hundre prosent i Viking nå, svarer den newzealandske landslagsspilleren.

Han er også fornøyd med utligningen mot Rosenborg.

– Først og fremst er jeg glad for å stoppe en pasning. Jeg er jo en defensiv midtbanespiller. Jeg har jobbet med venstrefoten for et bedre skudd, og brukte mye teknikk for den scoringen. Jeg legger mye stolthet i det, forklarer Bell om perlescoringen mot Rosenborg.

Fortjent Viking-seier

Trener Jensen mener også seieren mot den trønderske toppklubben var fortjent.

– Totalt sett synes jeg vi fortjente det, og var et bedre lag, sier han.

Viking-kaptein Zlatko Tripic avgjorde selv kampen, og gikk av med en smell da det gjensto sju minutter.

– Det skal smelle når to gode lag møtes, slår lyngdølingen fast.

Han var ikke fornøyd med måten laget havnet bakpå før hvilen.

– Vi er stort sett det beste laget, men så er det svakt av oss å ikke holde uavgjort til pausen. Det er sykt imponerende å hente inn igjen, nok en gang. Det eneste negative med kampen er å ligge under. Vi har en god miks bak med rutine og unge spillere, det hjalp oss til seier, sier Tripic.

Før Viking-kapteinen ble byttet ut med skade kom han raskt inn på banen igjen, for å dele ut en smell. Det resulterte i gult kort, og et kjapt bytte.

– Det er tøffe dueller, og jeg var sur. Da ble det gult kort, og det var nok riktig å bytte meg ut, ler Tripic.

Adrian Pereira

Pereira for RBK

Nykommer Gianni Stensness fikk sine første minutter i mørkeblått, da han kom inn med rundt 15 minutter igjen på kampuret. Rosenborgs debutant var det mer oppstyr rundt. Stavanger-gutten Adrian Pereira fikk en kalddusj i første kamp. I tillegg til en saftig takling fra Sebastian Sebulonsen ble det også null poeng med hjem til Trondheim i bagasjen.

– Det var drit. Jeg hadde egentlig sett for meg det motsatte av dette, sier Pereira.

---

Kampfakta og Vikingbørsen

Eliteserien, fotball.

Viking – Rosenborg 2–1 (0–1)

SR-Bank Arena, 6151 tilskuere.

Mål: 0–1 Olaus Skarsem (45), 1–1 Joe Bell (54), 2–1 Erlend Dahl Reitan (selvmål 64).

Dommer: Mohammad Usman Aslam, Lier IL.

Gult kort: Joe Bell, Samúel Fridjónsson, Zlatko Tripic, Viking, Hólmar Örn Eyjólfsson, Pavle Vagic, Rosenborg.

Lagene:

Vikingbørsen (4-3-3): Arild Østbø 6 – Sebastian Sebulonsen 7, Henrik Heggheim 7, Viljar Vevatne 7, Rolf Daniel Vikstøl 7 – Harald Nilsen Tangen 5 (Gianni Stensness fra 76.), Joe Bell 8, Kristoffer Løkberg 4 (Samúel Fridjónsson 4 fra 46.) – Mai Traore 2 (Yann-Erik de Lanlay 4 fra 46.), Kevin Kabran 4 (Veton Berisha 5 fra 61.), Zlatko Tripic 7 (Simen Kvia-Egeskog fra 83.).

Rosenborg (4-2-3-1): André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Hólmar Örn Eyjólfsson, Even Hovland, Adam Andersson – Pavle Vagic (Emil Konradsen Ceide fra 61.), Anders Konradsen – Carlo Holse (Per Ciljan Skjelbred fra 61.), Olaus Skarsem (Adrian Pereira fra 78.), Stefano Vecchia – Noah Holm.

---






Mer fra Dagsavisen