Viking

Lunde Aarsheim: – Jobber hver uke for å få det bort

Viking kom nok en gang tilbake etter å ha ligget under. Nok en gang glapp også en seier grunnet et høyst unødvendig baklengsmål i 1-1-oppgjøret i Oslo søndag.

De mørkeblå virket å bli lokket rett i en aldri så liten felle av hjemmelaget. Vålerenga startet kampen med et meget lavt press, mens Viking kort og godt fikk ha ballen konstant de første ti minuttene. Bortelaget tok imot invitasjonen og havnet stadig høyere med laget og ble kanskje litt overmodige.

Målet vi slapp inn var forferdelig. Typisk Viking!

—  Zlatko Tripic

Da hjemmelaget fikk sin første skikkelige overgangsmulighet var ikke Vidar Ôrn Kjartansson sen om å be. Han styrtet inn bak Viljar Vevatne etter en nydelig pasning fra Osame Sahraoui og satte ballen mellom beina på Arild Østbø – som var solid søndag.

Etter det måtte Viking selvsagt fortsette med å kjøre på offensivt. Det gjorde de også i store deler av kampen, mens hjemmelaget fikk kontre.

Ga aldri opp

Uten en skadet Veton Berisha på topp slet Viking med å få utligningen, men de mørkeblå ga aldri opp. Harald Nilsen Tangen, som mente seg snytt for straffe i andre omgang, satte inn 1–1 etter 84 minutter. Scoringen kom etter et nydelig angrep hvor Vikings bestemann Zlatko Tripic kombinerte med Shayne Pattynama på kanten. Innlegget fra nederlenderen bredsidet den lokale unggutten elegant i lengste hjørnet.

At Viking fikk med seg noe fra Oslo var fullt fortjent. Faktisk kunne de også ha vunnet kampen. Moralen til laget er det veldig lite å si på.

Trener Bjarte Lunde Aarsheim, som var alene ettersom Morten Jensen var på trenerkurs, var klar i talen på at han gjerne hadde tatt med alle poengene slik det ble.

– Det var et veldig fortjent poeng. Vi ville helst hatt tre, men det gikk ikke. Da var det godt at det i alle fall ble ett, sa han til rettighetshaver Eurosport etter kampen.

Bjarte Lunde Aarsheim

Han var veldig godt fornøyd med måten Viking framsto på i store perioder.

– Vi styrte hele kampen, men glapp en gang i bakrom da de scoret. Eller var det vi som styrte og skapte mest.

Lunde Aarsheim vet godt at det defensive lenge har vært Vikings akilleshæl. De er blant lagene som scorer mest i serien, men også blant lagene som lekker mest.

– Vi jobber hver uke på feltet for å få dette bort. Så var det sånn at vi sto høyt i presset og ga VIF en del bakrom. Vi skal ta med oss at vi tør være dominerende på bortebane også, sa han.

– Typisk Viking

Kaptein Zlatko Tripic, som i perioder herjet med VIF-forsvaret, la ingenting imellom da han skulle beskrive målet imot da han pratet med Eurosport i pausen.

– De la seg bakpå på hjemmebane for å gjøre det vanskelig for oss, men målet vi slapp inn var helt forferdelig. Typisk Viking!

Viking-talismanen fikk ikke mål denne gangen, men fikk igjen vist at formen er stigende. Han var nære på med flere avslutninger og klarte nesten også – i ganske så kjent stil – å få Amor Layouni utvist før pause. VIF-angriperen hadde akkurat fått gult kort da han måtte dra ned Tripic i en overgang, men dommer Hansen lot de passere.

Hordene

Det gjorde han også da Harald Tangen Nilsen stupte i feltet i andre omgang. Unggutten var rasende da det ikke ble straffe. Måten han falt på tydet på kontakt med VIF-stopperne, men TV-bildene viste ikke noen tydelig kontakt. Han endte i stedet med å få gult kort for filming.

VIF-trener Dag-Eilev Fagermo var bare middels fornøyd etterpå.

– Vi skapte klart mest, men klarte ikke å omsette det i mål, sa han til Eurosport etter kampen.

Akkurat det var kanskje en sannhet med modifikasjoner – selv om hjemmelaget hadde noen fete tilbud på kontringer da Viking jaktet 1–1.

Han erkjente også at VIF ikke har vært så skarpe i det siste.

– Sånn det ble var det greit med ett poeng.

Viking har nå tatt sju poeng på de siste tre kampene. Motstanden har også vært meget sterk i Kristiansund, Molde og VIF.

Neste post på programmet for de mørkeblå er RBK på hjemmebane neste søndag. Så er det Stabæk og Bodø/Glimt som står for tur.

Med ett poeng mot VIF ligger Viking på 6. plass på tabellen med 25 poeng. Det er tre poeng opp til RBK på bronseplass og åtte poeng opp til serieleder Molde. Mulighetene for å avansere er likevel gode ettersom Viking nå skal møte mange av lagene foran seg den neste tiden.