Viking

Viking-treneren får ikke bli med mot VIF

Bjarte Lunde Aarsheim må klare seg med vikarhjelp på benken i toppduellen mot Vålerenga i Oslo søndag.

Stavanger — På fredagens økt glimret Morten Jensen med sitt fravær. Den ene av de to sidestilte trenerne til Viking hadde reist samme morgen for å ta trenerkurs. Så er det dessverre for Viking slik at man ikke får forlate kurset som skal gi UEFA Pro-lisens underveis.

– Det er meget spesielt at du ikke får dra noen timer for å utføre det som egentlig er jobben din, sier Bjarte Lunde Aarsheim til RA.

Han peker på at Stabæk også er i samme situasjon som Viking.

Selv har Lunde Aarsheim Pro-lisensen. Søndag må han styre laget fra benken alene.

– Så har Jensen vært med i alle forberedelsene. Det er bare disse 90 minuttene han ikke er med. Alene er jeg heller ikke. Rune Repvik, Kurt Hegre og Pål Fjelde er med på benken, sier treneren.

Hvor mye det har å si vet han ikke. To sett øyne er alltid bedre enn ett sett, men forhåpentligvis går det greit.

Det som er sikkert er at kampen er svært Viking. Vinner Viking kan de gå helt opp på bronseplass på tabellen om resultatene i andre kamper går lagets vei. Lett blir det nok likevel ikke.

– VIF vil nok komme hardt og aggressivt mot oss. Vår bortestatistikk er ikke all verden. De er et solid lag. Samtidig har de solgt noen spillere og fått inn noen nye i det siste. Noen skader på tunge navn er det også der. Nå venter vi at Layouni og Kjartansson er tilbake, men det blir ikke lett. Kontringer blir fort sentralt for oss, men vi må også våge å gjenskape litt av de vi får til hjemme, sier Lunde Aarsheim.

Han har også en del skader å forholde seg til. Veton Berisha trente ikke fredag og er nok uaktuell. David Brekalo må testes. Fra før er Fredrik Torsteinbø ute en stund.






Mer fra Dagsavisen