Viking

Høiland: – Dette er veien tilbake for meg

Tommy Høiland (32) spilte sin første hele kamp på nesten to år da Viking 2 rant over Vidar i sin seriepremiere i 3. divisjon. Han har ingen planer om å surmule over å ha blitt vraket fra troppen til A-laget sist.

Stavanger — Spissveteranen har havnet stadig lenger ut i kulden hos Viking etter at han skjøt klubben tilbake til Eliteserien. Denne sesongen har han blitt avspist med fattige 72 minutter fordelt på sju innhopp for A-laget. Mandag kveld scoret han på straffe for reservene.

At det var vanskelig å motivere seg for en kamp på nivå fire vil han ikke høre snakk om.

– Det er vel omtrent to år siden jeg spilte 90 minutter sist – kanskje med unntak av en eller annen oppkjøringskamp i fjor. 60 minutter i cupen nylig er det nærmeste. Det var veldig lett å motivere seg for dette. Bare kjekt å spille fotball igjen. Spesielt med så mange gode unge spillere rundt meg, sier Høiland til RA.

Hadde møte med trenerne

Etter at Viking fikk på plass Mai Traore sist uke ble konkurransen på A-laget ytterligere tilspisset. Det resulterte i at Høiland ikke engang fikk plass i troppen mot Kristiansund. Trener Morten Jensen forklarte det enkelt og greit med at de tok ut spillerne de mente var best til enhver tid – og at de yngre skulle prioriteres.

– Jeg hadde et møte med Jensen og Bjarte Lunde Aarsheim etter det og de spurte om jeg var motivert for å være med her. Selvsagt er jeg det!

Høiland er nemlig klar i talen på at han vil kjempe seg tilbake. Det er på A-laget til Viking han fortsatt vil spille. Da er det mye bedre å spille kamper for 2-laget for å komme i form, enn å ikke gjøre noe som under pandemien.

Høiland og Viking så for øvrig meget gode ut mot Vidar – som er regnet som en av opprykksfavorittene. Det endte 4–0 foran 212 tilskuere på SR-Bank Arena. Seieren kunne vært langt større. Et sterkt lag, med navn som Høiland, Runar Hove, Shayne Pattynama og Herman Haugen, rant fullstendig over en av opprykksfavorittene fra start. Seieren kunne vært langt større. Foruten målene hadde Viking 2 seks-sju stangskudd.

Sjokk for Vidar

For Vidar kom kollapsen som litt av et sjokk etter veldig gode NM-kamper mot EIK og Start.

Kaptein Vegard Skjørestad har ingen problemer med å erkjenne at dette var en kraftig tankevekker.

– Vi trodde vi skulle gi dem kamp og gikk for å vinne. Det går ikke når du ikke møter opp, sukker han.

Vagard Skjørestad

Selv om det så noe bedre ut etter pause, da Vidar la om fra 4-4-2 til 3-5-2, var de aldri i nærheten reelt sett.

Samtidig som de var svake selv var Viking 2 gode. Det gikk enormt mye raskere, pasningsspillet var bedre og beina virket lettere hos de mørkeblå.

– Hvor mye hadde det å si at Viking 2 hadde med såpass mange fullblods A-lagsspillere?

– De ga nok en del trygghet til de unge. I alle fall når de var såpass profesjonelle og påskrudde som A-lagsspillerne var i kveld. Samtidig skal de ikke være så enormt mye bedre av den grunn, sier Skjørestad.

Stopperen vet godt at de ikke har råd til mange feilskjær av denne sorten skal drømmen om opprykk til 2. divisjon leve lenge.

– Alle kamper er cupfinaler med halv serie. Heldigvis avga mange av de andre favorittene også poeng i seriestarten, sier Vidar-kapteinen.

---

Fakta:

Fotball 3. divisjon avdeling 3

Viking 2 – Vidar 4–0 (3–0)

SR-Bank Arena, 212 tilskuere

Mål: 1–0 Heine Åsen Larsen (22), 2–0 Simen Kvia-Egeskog (28), 3–0 Tommy Høiland (str. 38), 4–0 Herman Haugen (90).

Viking 2 (4-3-3): Magnus Rugland Ree – Herman Haugen, Runar Hove, Kristoffer Forgaard Paulsen, Shayne Pattynama – Heine Åsen Larsen, Lars Erik Sødal, Erik Dalaker (Johannes Knutsen Vik i 9 min.) – Tobias Vik Åsbø (Ali Memed i 18 min.), Tommy Høiland, Simen Kvia-Egeskog (Thomas Eiriksson i 3 min).

Vidar (4-4-2): Sondre Svanes Strand – Gøran Hellerud, Vegard Skjørestad, Øyvind Nilsen, Kevin Nilsen Pereira (Vegard Eltervåg i 45 min.) – Mats Gramstad, Simen Aleksander Aanonsen, Mustafa Omarkheil, Lukas Kristoffersen Emanuelsen (Chris André Formo i 45 min.)- Kjetil Log Rogne (Oliver Håland i 12 min.), Vuk Fajfric.

Gule kort: Erik Dalaker, Kristoffer Forgaard Paulsen, Heine Åsen Larsen Viking 2. Kevin Nilsen Pereira, Vidar.

Dommer: Karoline Marie Jensen, Furuflaten IL

---





Mer fra Dagsavisen