Sandnes Ulf

Berntsen sa opp i Bryne

Kun ni dager etter at han offisielt startet i jobben som daglig leder i Bryne sa Bjarne Berntsen (64) mandag opp i jærklubben for å ta over Ulf. Han skjønner at mange er skuffet og forbannet.

– Bjarne har sagt opp. Det er ikke kommet fram til en enighet med Sandnes Ulf enda om avslutningen, sier Brynes styreleder Geir Pollestad til RA.

I slutten av forrige uke ble det kjent at Sandnes Ulf og Bryne var i forhandlinger rundt å få frigitt Berntsen. Selv gikk han ut i Jærbladet og erkjente at han var lysten på Sandnes Ulf.

Til RA innrømmer Berntsen selv mandag at han føler seg fryktelig råtten overfor Bryne etter å ha levert oppsigelsen.

– Jeg er veldig lei meg på vegne av Bryne. Dette har satt dem i en vanskelig situasjon siden jeg var så sterkt ønsket. Jeg skjønner at mange på Bryne er skuffet og forbannet. Jeg er ingen mann som tar lett på det når jeg har sagt ja til noe. Så kjenner jeg at jeg har mye mer lyst til å være trener. Det er det rette for meg nå.

Press på Bryne for enighet

Berntsen er ikke enig med Sandnes Ulf om egen avtale.

– Men vi kommer til å bli det, sier Berntsen.

Veteranen har ikke vanlig prøvetid i Bryne-jobben og er avhengig av at klubbene nå blir enige om kompensasjon seg imellom. Hvis ikke må han i teorien sitte i jobben som daglig leder i Bryne til 1. desember. Det bekrefter ham til RA. Samtidig er selvsagt håpet at dette løser seg kjapt som følge av at han nå har sagt opp.

– Det må være en uholdbar situasjon for Bryne også.

Berntsen har alltid vært kjent som en mann som holder sitt ord og avtaler. Når han nå bryter det kjenner han voldsomt på det. Han har gått mange runder med seg selv om temaet. Samtidig handler alt om timing i fotball. Berntsen måtte spørre seg selv om hva han ville valgt om tilbudene kom samtidig på bordet. Da var det ikke tvil. Han ville blitt trener i Sandnes Ulf.

Derfor tar han nå også steget med å si opp etter ni dager. Han erkjenner glatt at det er ganske så pinlig.

Håper det går fort

At han går til skrittet handler også veldig mye om hvor han er i livet. Dette er nok Berntsens siste jobb før han blir pensjonist.

– Du hadde neppe tatt det samme valget om du var 32 år?

– Nei, du har rett i at det det ikke er sikkert at jeg hadde det. Men jeg har alltid hatt et sterkt ønske om å kunne bidra i egen by. Dette er er den aller siste muligheten slik jeg ser det.

Berntsen understreker at han ikke offisielt er klar som Ulf-trener ennå.

– Men jeg håper det går fort nå. Jeg regner ikke med at Bryne vil beholde en daglig leder uten den autoriteten jeg mener er viktig i en slik rolle. Skal jeg lede alt der og forhandle med andre klubber? Jeg håper inderlig på en kjapp enighet her og det tror jeg det blir, sier Berntsen.

Eksterne velgjørere, som hovedsponsor Øster Hus, skal stå klare til å ta regningen for krumspringet som nå utspiller seg.

Sandnes Ulfs styreleder Terje Hopen vil ikke si mer om den pågående prosessen overfor RA.

– Ingen kommentar, sier Hopen.

De lyseblå ledes foreløpig av Bojan Zajic og Arturo Cleveland. Klubben innehar 14.-plassen på tabellen og har kun to lag bak seg på tabellen i OBOS-ligaen. Bryne er nummer åtte og har imponert etter opprykket i fjor fra 2. divisjon.







Mer fra Dagsavisen