Viking

Løkberg på vei tilbake: – Jeg hater å se på

Vikings Kristoffer Løkberg har vært skadet i nesten to måneder. Nå blir det en kamp mot klokken for å rekke neste kamp.

Stavanger — Trønderen kom til Viking, fra Brann, i 2019. Etter å ha startet denne sesongens fire første kamper, måtte han forlate banen haltende, under en kamp mot Lillestrøm i mai. Etter nesten to måneder med alternativ trening, er det nå mulig at han kan spille igjen mot Odd på lørdag.

– Jeg jobber hardt hver dag for å bli spilleklar så fort som mulig. Jeg er ekstremt klar til å bidra igjen, idet det grønne lyset dukker opp, sier Løkberg til RA.

Under skadeperioden har midtbanespilleren trent godt, så den fysiske formen skal ikke ha tatt skade av ukene på sidelinjen. Under skadeavbrekket har han sett Vikings kamper fra tribunen, sofaen og som gjest i Eurosports «Fotball Direkte». Trønderen så ut til å trives godt i TV-studio, men han er ikke glad i å se Viking-kamper fra andre steder enn banen.

– Det er helt grusomt, jeg hater å se på. Jeg føler meg ganske hjelpeløs under kampene nå. Nervøsiteten kommer flere timer før avspark, og det gjør vondt i hele kroppen. Spiller jeg selv, er jeg så fokusert at jeg går inn i min egen boble, der arbeidsoppgaver og seier er alt som står i hode mitt. Fra tribunen er det verre. Derfra ser alle mulighetene til motstanderen livsfarlige ut, erkjenner han og ler.

«Ledig» plass på midten

Joe Bell har forlatt Stavanger for å representere New Zealand i OL. Dermed vil nok Løkberg i manges øyne være et naturlig førstevalg i den defensive, sentrale midtbaneposisjonen. Han trener ikke hele fotballøkter med laget ennå, men det nærmer seg.

– Jeg får ikke lov til å være med på alt. Det handler om å ta det steg for steg nå, så jeg ikke kaster bort enda mer tid på sidelinjen. Jeg trente litt mer i dag enn i går, og forhåpentligvis litt mer enn i dag igjen, i morgen, sier han etter mandagstreningen.

Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim sa før helgen at Løkberg sannsynligvis var i full trening igjen i løpet av denne uken. Noen dager senere er han litt mer tilbakeholden.

– Det er mulig han rekker kampen i Skien, men det er også mulig at den kommer litt for tidlig. Vi kan ikke gjøre annet enn å vente og se, sier Lunde Aarsheim.

Barnslig fotballglede

Trønderen selv presiserer at det også kan være litt sunt for ham å være skadet. Han begrunner utsagnet med at det å ikke få lov til å spille gir motivasjon, og den barnslige gleden ved å spille fotball kommer tilbake igjen. Derfor er det også er risiko for overtenning når han igjen er klar for kamp.

– Det er alltid en fare for overtenning når jeg spiller, men jeg får prøve å holde det innenfor rimelighetens grenser. Jeg er glad i fysisk spill, men man må bruke fornuften, også på banen, slår han fast.


Mer fra Dagsavisen