Lokalfotball

Lokal breddeklubb får 100 000 kr – slik skal pengene brukes

Equinor har tildelt en fotballklubb fra Stavanger 100 000 kr.

Stavanger — FK Vidar søkte i vår støtte fra Equinor, nå er det klart at søknaden er innvilget. Olje- og gasselskapet har i en årrekke støttet bredde og morgendagens helter med økonomiske midler. Gaute Meling i Vidar er glad for at de tok sjansen og sendte en søknad.

– Vi fikk tips om at dette var noe man kunne søke om. Vi visste at nåløyet var trangt, men vi ga det et forsøk, sier Meling til RA.

I søknaden måtte formålet pengene skulle brukes til, beskrives spesifikt. Ifølge Meling var det bred enighet rundt hva som skulle prioriteres, om søknaden ble godkjent.

– Vi har en del unge voksne som er trenere i klubben. De er stort sett i slutten av tenårene, eller tidlig i tjueårene. Det var dem vi ønsket å bruke ressursene på. Konkret er det for eksempel flere kurs og sosiale samlinger som er planen, sier han.

Tiltakene skal gjøre det mulig å få fram flere topptrenere. Egersunds A-lagstrener, Ojan Bijan, startet sin trenerkarriere i Vidar. Nå kan flere følge etter, selv om det alene ikke er målet.

– Alt vi gjør nå, også for de unge trenerne, gagner barne- og ungdomsfotballen. Det er de som er de største vinnerne, som får mest igjen for dette i hverdagen, slår Meling fast.

Mer fra Dagsavisen