Viking

Viking åpner ikke for flere – ennå

Regjeringen åpner for flere tilskuere inn på SR-Bank Arena lørdag, men ifølge Vikings salgssjef Børge Moi Nilsen blir det ikke endringer ennå.

Stavanger — Da regjeringen mandag la fram noen justeringer på trinn tre av gjenåpningsplanen for Norge var ett av punktene at det blir mulig å ta inn 7000 tilskuere på utendørsarrangementer med faste, tilviste seter. Det er under de samme forutsetningene som dagens grense med 5000.

Endringen trer i kraft allerede midnatt torsdag 8. juli, opplyser regjeringen.

Viking møter Strømsgodset på hjemmebane lørdag. Der håper Viking å øke fra 3059 tilskuere, men skal ikke ha planer om å løfte taket fra 5000 til 7000.

– Nå satser vi på at det kommer 5000 lørdag, med god hjelp fra vår kjære hovedsamarbeidspartner Lyse. Nå skal vi slippe inn 2000 mer enn sist, og vi lærer noe hele tiden med dette. Vi vurderer etter kampen om vi går for 7000 til neste gang, og vi åpner nok for det. Nå er det fellesferie, og da holder det med 5000, sier salgssjef Børge Moi-Nilsen til RA.

Neste hjemmekamp for Viking etter lørdagens er i august.

Strengere kontroll

Kravene for å komme inn er grønt koronapass. For å gi flere enn de vaksinerte muligheten å komme på kamp organiserer Viking, med hjelp fra selskapet International SOS, hurtigteststasjoner i Jåttåvågen dagen før kamp og på selve kampdagen.

Tidligere tirsdag skrev Stavanger Aftenblad om mulig sydensniking i testkøene. Flere ser muligheten til å sikre seg grønt koronapass gratis før de skal ut på tur, og besøker derfor Jåttåvågen. Det gjør Viking nå tiltak for å avverge. Man må vise gyldig kampbillett for å teste seg hos dem denne uken.

Da RA snakket med Moi-Nilsen var han ute for å kjøpe inn kjegler til teststasjonen.

Rekord for de unge

Viking har siden koronapandemien brøt ut spilt for 200 og 600 tilskuere, alt etter hva restriksjonene har hatt som maksimum. For flere av de unge spillerne var det tilskuerrekord da Viking møtte Stabæk forrige uke.

Statsminister Erna Solberg (H) mener ordningen med koronapass fungerer godt.

– Når vi bruker koronasertifikat blir risikoen for smitteutbrudd lavere. Disse endringene vil gjøre det enklere å gjennomføre festivaler og arrangementer i sommer på en trygg måte, sa Solberg på regjeringens pressekonferanse.

Mer fra Dagsavisen