Viking

Derfor gjorde Viking keeperbytte før Glimt-kampen

Viking fikk med seg ett poeng hjem fra Aspmyra etter 2-2 mot Bodø/Glimt.

Stavanger / Bodø — Før kampen ble den store overraskelsen at Viking vraket Iven Austbø, som har vært Vikings førstevalg i buret de siste sesongene. Det førte til at Arild Østbø fikk sin første seriekamp siden 6. desember 2020.

– Hvorfor ble Iven Austbø vraket?

– Vi har jevne keepere, og det var et naturlig bytte synes vi. Arild gjorde en god kamp han også, sier Viking-trener Bjarte Lunde Aarsheim til RA.

Straffesparket fra Glimts Patrick Berg var Østbø på, men ballen gikk i mål. På 2-2-scoringen er det keeperen som bokser ballen til Patrick Berg etter et hjørnespark.

– Straffemålet må dere ikke legge på ham. Hvis han er i nærheten av å ta den er det en god prestasjon. Prestasjonene ellers i kampen var ekstremt viktige for oss. Jeg synes det er urettferdig om man sier han slapp inn billige mål. Man må ikke glemme hvem vi spilte mot, sier Lunde Aarsheim etter RAs gjennomgang av målene.

Østbø var aktiv i feltet de gangene det var mulighet for det. Han uttalte seg til Eurosport om Bergs andre mål i kampen, som ble den avgjørende 2-2-scoringen.

– De slår harde, gode cornere. Jeg får akkurat forlenget den litt, men Patrick får stå alene noen ganger på bakre der. Denne gangen treffer han den, sier Østbø til Eurosport.

Viking la seg lavt

Det ble ikke en travel kamp for keeperen, og han var rask med å gi honnør til lagkameratene foran seg. Bodø/Glimt-trener Kjetil Knutsen synes også det var utfordrende med måten Viking løste det defensive på.

– Det er en utfordring å møte en sekser bak, sier Knutsen til Eurosport.

Viking la seg utrolig lavt, og Glimts observasjon er ikke uten rot i virkeligheten. Bjarte Lunde Aarsheim og hans trenerkompanjong, Morten Jensen, hadde ikke planlagt å levere festfotball. De var i Bodø utelukkende for å ta med poeng. Det innebar at tempoet ble skrudd ned ved hver anledning, og dermed ødela Viking sjansene til Bodø/Glimt med å ha høyt tempo gjennom hele kampen.

– Ja, det er jo en bortekamp. Her får Bodø underholde. Vi vet de har et ekstremt tempo i spillet. Da må vi bremse det og ta de sjansene vi får, sier Lunde Aarsheim.

Han var også fornøyd med hvordan laget var lojale til avtalene de hadde gjort på forhånd.

– Vel gjennomført kampplan. Guttene legger ned en fantastisk innsats, og vi får med oss ett poeng på Norges tøffeste bortebane. Det er solid. Vi skaper en del ting, og klarer å stresse dem. Jeg er OK+ fornøyd. Det er nydelig å dra herfra med ett poeng, selv om vi selvsagt håpet på tre, sier treneren.

Berisha-dobbel

I likhet med Bodø/Glimts kaptein Patrick Berg var også Vikings Veton Berisha på scoringslisten to ganger. Med sitt åttende og niende mål for sesongen ga han de offensive bidragene som førte til poeng. Treneren var fornøyd med kapteinen etter kampen.

– Det er fantastisk. Det gjelder hele laget, men han er en hærfører som går foran. Han er med og bygger den kulturen vi ønsker. Det er helt nydelig at han får belønning med scoringer, det er vel fortjent. Det er også en fantastisk ball fra Kevin Kabran på det andre målet, sier Lunde Aarsheim – og referer til et innlegg mot bakre stolpe hvor Berisha stupte inn 2-1-scoringen.

– Jeg vil si det var en nydelig scoring, så får jeg et godt treff på den, sier Berisha selv om scoringen til Eurosport.

Viking-kapteinen ble byttet ut i kampens 73. spilleminutt med såre akilleser.

---

Kampfakta:

Eliteserien, fotball.

Bodø/Glimt – Viking 2–2 (1–1)

Aspmyra stadion, 2000 tilskuere.

Mål: 1–0 Patrick Berg (str. 43), 1–1 Veton Berisha (45), 1–2 Berisha (56), 2–2 Berg (60).

Dommer: Dag Vidar Hafsås, Kolstad.

Gult kort: Zlatko Tripic, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl, Viking.

Lagene:

Bodø/Glimt (4-3-3): Joshua Smits – Alfons Sampsted (Morten Konradsen fra 90.), Brede Moe, Marius Høibråten, Fredrik Bjørkan – Sondre Brunstad Fet (Pernambuco fra 90.), Patrick Berg, Ulrik Saltnes – Hugo Vetlesen (Axel Lindahl fra 65.), Erik Botheim, Lasse Nordås.

Vikingbørsen (4-3-3): Arild Østbø 3 – Sebastian Sebulonsen 3, Henrik Heggheim 5, Viljar Vevatne 4, Rolf Daniel Vikstøl 4 (Runar Hove fra 73.) – Harald Nilsen Tangen 5 (Herman Haugen fra 84.), Joe Bell 5, Samúel Fridjónsson 4 (Yann-Erik de Lanlay fra 68.) – Zlatko Tripic 4 (Shayne Pattynama fra 84.), Veton Berisha 7 (Sondre Auklend fra 73.), Kevin Kabran 7.

---





Mer fra Dagsavisen