Viking

Hordene kaller kretsen udemokratisk

Vikinghordene beskylder NFF Rogaland for å være feige og lite demokratiske. Kretsens styreleder mener alle stemmer blir godt ivaretatt.

Stavanger — Tirsdag skal NFF Rogaland og medlemsklubbene ha et digitalt møte om Qatar-boikott hvor Mollekleiv-utvalgets rapport skal presenteres og diskuteres. Vikinghordene, som i Qatar-spørsmålet har vært tydelige på at de ønsker boikott av VM, reagerer på at ingen av de to som stemte for boikott i Mollekleiv-utvalget får delta på den digitale seansen lokalt – slik representanter fra neisiden gjør.

Av 14 medlemmer i utvalget stemte 12 mot og to for boikott. Ole Kristian Sandvik fra Norsk Supporterallianse (NSA) har ønsket å delta på møtene utvalget nå har med de forskjellige fotballkretsene i Norge, men får ikke lov. Svein Mollelkleiv selv (mot boikott) er med på de fleste, mens Tom Høgli og Erlend Hanstveit også deltar på flere. Blant annet skal denne duoen delta på møtet til NFF Rogaland.

Tidligere landslagsspiller Høgli var med å starte grasrotopprøret for en boikott, men har etterhvert landet på at det er bedre å påvirke fra innsiden.

«Vi oppfordrer NFF Rogaland om å invitere mindretallets representant til de digitale kretsmøtet. Alt annet er lite demokratisk og direkte feigt!» skrev Hordene på mikrobloggen Twitter.

Ingen motstemme

Leder Roar Åkerlund sier til RA at han frykter utfallet i et møte uten en motstemme.

– Mange klubber i vår krets har alt vedtatt å stemme for boikott på fotballtinget. NFF kommer til å bruke en slik samling til å fortelle hvorfor dette er feil. Det er udemokratisk at mindretallet ikke får tale sin sak, skriver Åkerlund i en SMS til RA.

Styreleder Helge Jørgensen i NFF Rogaland sier følgende om hvorfor det blir som det blir:

– Dette ble sendt ut til alle kretser og diskutert. Det ble laget en tidsplan og hele utvalgets rapport blir presentert. I disse møtene kommer også meningene til de som var meningsmotstandere fram. Vi føler alle blir ivaretatt, sier han til RA.

Jørgensen peker på at bestillingen som ble gjort til NFF fra klubbene var at det skulle settes ned et utvalg. Nå mener han det er viktig å diskutere og presentere de 26 punktene som utvalget kom fram til for de lokale klubbene. Her er også konkrete tiltak på hva som bør gjøres for å påvirke både Qatar og FIFA/UEFA fra innsiden.

Jørgensen klarer heller ikke å se hvordan en deltakelse fra motparten skal endre noe.

– Standpunktet til NSA er godt kjent fra før.

Vanskelig sak

– Mange av klubbene her lokalt har alt bestemt seg, men hvor står kretsen selv i denne saken? Kan dere mene noe annet enn NFF?

– Det er vanskelig å si at vi ikke står bak NFF, men vi skal utdype om vårt standpunkt på dette møtet. Nå skal rapporten legges fram. Så skal klubbene få diskutere og debattere.

– Kommer dette møtet for sent – all den tid mange har styrevedtak på hvor de står?

– Det kan du kanskje si, men vi laget nå en tidslinje. Mollekleiv-rapporten skulle være klar 15. mai. Så kom den 18. mai og vi ble enige om 1. juni for et møte med våre medlemmer. Nå har de fram til 20. juni på å bestemme seg, sier Jørgensen.

Han peker på at Hordene og NSA er i sin fulle rett til å jobbe for et ja til boikott. Styrelederen i kretsen skjønner godt at denne debatten får sinnene i kok, men håper beslutningen man til sist ender på er så godt forankret som mulig.

– Dette er en prinsipielt vanskelig sak. Det er også en viktig sak. Derfor vil vi også ha med flest mulig klubber på det digitale møtet.

---




Mer fra Dagsavisen