Sandnes Ulf

Ulf-spissen ødela festen for gamleklubben

Martin Ramsland sørget for 3-3 og ett viktig poeng for Sandnes Ulf da de møtte Start til 16.-maikamp.

De lyseblå leverte underholdning til folket på fotballens festdag. Kampen hadde et utrolig langt liv, helt fram til Martin Ramsland utlignet til 3–3 på overtid. Spissen, som etter en vanvittig kvalikkamp for Start blir kalt «Sørlandets Jesus», ødela dermed 17.-maifeiringen for sine gamle supportere.

– Det var egentlig helt perfekt å sikre ett poeng der da det så litt mørkt ut, sier Martin Ramsland til RA.

– Noen spesielle følelser siden det var mot Start på selveste 16. mai?

– Mye folk og god stemning, så det var en deilig følelse å få stadion til å stilne på overtid. Det er også et viktig poeng for oss, og vi viste at vi kan hamle opp mot de beste lagene i OBOS-ligaen. Det er viktig for tiden framover, sier Ramsland.

Kaptein Halgunsets eksempel

Fra avspark gikk det ikke Sandnes Ulfs vei på Sør Arena. De hadde riktignok en mesterlig opphenting etter at de havnet bakpå 2–0 i første omgang mot Start. Sørlendingenes gode start var med mål fra Emir Derviskadic og Alagie Sanyang. Så våknet Sandnes Ulf offensivt.

Først klinte Ulf-kaptein Ingvald Halgunset til med et langskudd som ga 2–1 på Sør Arena i 29.-spilleminutt. I stedet for å feire var det hurtig marsj tilbake til midtsirkelen for å få spillet i gang igjen. De lyseblå var sultne på utligning, og det tok kun elleve minutter før Artan Memedov sørget for 2–2. Det var 18-åringens første scoring i OBOS-ligaen for Sandnes Ulf.

At Halgunsets scoring ikke ble markert av kapteinen selv er det en grunn til.

– Jeg feirer ikke reduseringsmål. Da handler det kun om å utligne. Det var mitt første mål i år, og jeg håper å bidra med flere framover, sier Ulf-kapteinen – og fortsetter:

– Vi var i en god periode akkurat da, og fikk utnyttet det etterpå med Artans mål. Viktig å ikke surre det vekk med å feire og sånn.

Det gjorde at lagene gikk til pause med 2–2 på måltavlen. Etter hvilen sendte Vajebah Kaliefah Sakor sørlendingene tilbake i ledelsen. Den klarte de å holde fram til tilleggstiden gikk i gang.

Stolt i toget før Bryne-kampen

Resten av overtiden brukte Sandnes Ulf godt til å prøve å jakte ledermålet, men slik gikk det ikke. Det endte uavgjort, og Sandnes Ulf fikk med seg et viktig poeng i kampen om å holde seg over nedrykksstreken i OBOS-ligaen.

– Det var et godt poeng, men surt vi ikke fikk alle tre. Følte vi fikk det godt til etter en dårlig start på kampen. Vi gjorde også en god andreomgang, som er et godt tegn for veien videre, sier Halgunset.

Da kampen var over dro de lyseblå hjem til Sandnes. Der skal de nemlig gå i folketoget 17. mai.

– Vi beholdt litt av æren, så jeg håper vi slipper å bli hetset gjennom gatene. Håper folk så at vi ga alt og kriget på for Sandnes. Det er alltid stas å gå i toget, og blir garantert kjekkere i år enn det var i fjor da vi tapte 3–0 borte mot Brann, sier kapteinen.

17. mai blir også den eneste dagen med fotballfri for de lyseblå. Torsdag er de tilbake på treningsfeltet for å bli klare til lørdagens derby mot Bryne på Øster Hus Arena.

Mer fra Dagsavisen