Sandnes Ulf

Utvisning, drama og comeback fra Sandnes Ulf

Til tross for at Endre Osenbroch fikk rødt kort etter timen klarte Sandnes Ulf å sikre et meget viktig poeng mot sterke Kristiansund. Det fikk frem smilene etter en tøff uke for klubben.

Sandnes — Sandnes Ulf har havnet i spaltene for alle de feil grunnene den siste tiden. Svake resultater på banen og enda svakere resultater økonomisk. Det var likevel lite som tydet på noen totalkrise innledningsvis mot Kristiansund. Laget gikk i strupen på opprykksfavorittene og skapte flere halvsjanser tidlig.

En stor fikk de også da Artan Memedov ble spilt gjennom etter elleve minutter. Dessverre kom han litt for nære keeper Sean McDermott og fikk heller ikke skikkelig treff fra litt skrått hold.

Sandnes Ulf var ganske gode til å komme rundt på kantene og utnyttet at bortelaget spilte med tre bakerst ofte.

Etter 22 minutter fikk Sandnes Ulf en ny stor sjanse etter en corner. Fredrik Torsteinbø traff godt på hodet fra litt distanse, men McDermott dro fram en ny kjemperedning.

Sean McDermott

Kristiansund hadde litt mer ball etter dette, men skapte lite. Det var fortsatt de lyseblå som var farligst og laget hadde fortjent 1–0 til pause. Laget var også nære igjen da Martin Ramsland var gjennom etter 43 minutter. Skuddet ble dessverre blokkert.

– Den klart beste omgangen vi har spilt hjemme i år, slå trener Bjarne Berntsen fast overfor RA.

Drama og rødt

Så skjedde det som skjer når et lag ikke scorer på sjansene. Omtrent direkte etter pause satte Mikkel Rakneberg in 1–0 bak Aslak Falch – etter nydelig forarbeid av Sander Kartum på en overgang. Det var Kristiansunds første store sjanse i kampen.

Trener Berntsen pekte på en kortslutning i kommunikasjonen mellom Fredrik Torsteinbø og Kristoffer Hay på målet som gjorde at Kartum fikk tuppet ballen videre.

– Samtidig skjønner jeg hvorfor Kartum er så ettertraktet hos mange. En meget god spiller, sier trener Berntsen.

Da Sandnes Ulf skulle trykke på for å bringe balanse i regnskapet sank de lyseblås sjanser plutselig betraktelig. Endre Osenbroch, som hadde gult fra første omgang, fikk sitt andre gule kort for filming. Dommer Ole-Alexander Ekeli Valen virket aldri å være i tvil om avgjørelsen – etter at Osenbroch tilsynelatende tok sats og kastet seg innover i feltet på jakt etter et straffespark.

Det benekter han selv på det sterkeste og hevder det var en kontakt fra siden og at han falt fordi han var ute av balanse.

– Det er ikke straffe, men jeg følte det var veldig strengt dømt, sier Osenbroch.

Endre Osenbroch

Trener Berntsen la ingenting imellom om tok Osenbroch i forsvar.

– Latterlig at det ble rødt kort av det! Det var ikke i nærheten av å være filming, sier Berntsen – og oppfordrer til bruk av sunn fornuft.

Brune Aune reddet kompisen

Ulf ga likevel ikke opp og gjorde et trippelskifte med 19 minutter igjen. Bjarne Berntsen fikk betalt da Jonas Brune Aune snappet ballen da Sean McDermott og Aliou Coly rotet det til. Spissen satte ballen i åpent mål.

Hjemmelaget ble baktunge etter dette og Kristiansund tok naturlig mer over. Benjamin Stokke var utrolig nære 2–1 da ha headet i stang etter 86 minutter – i en situasjon hvor Herman Kleppa fikk seg en voldsom trøkk og måtte ut med skade.

Ulf fortjente 1–1 i forhold til spill og sjanser og det reddet også dagen for Endre Osenbroch. Han er russ i år og hadde fikset russevennene plass på VIP-en for anledningen.

– Sykt deilig at det ble 1-1! Jeg synes vi var best i 1. omgang. Så svartnet det litt i et kvarter i andre omgang fram til utvisningen. Etter det løftet vi oss, sier unggutten.

Bjarne Berntsen roser også prestasjonen fredag. Den kommer veldig godt med i den situasjonen klubben nå befinner seg.

– En stor opptur i denne settingen, slo veterantreneren fast.