Sandnes Ulf

Dette vil Berntsen se mot Start

Sandnes Ulf drar til Kristiansand for å ta med tre poeng hjem til folketoget.

Fredag sikret Sandnes Ulf seg et viktig poeng på hjemmebane da de hentet inn Kristiansund med ti spillere. Det bidrar til at trener Bjarne Berntsen er ved godt mot før 16.-maikampen mot Start.

– Det var en positiv oppladning mot Kristiansund, men vi må fortest mulig begynne å samle trepoengere. Det nytter ikke med mange som ender uavgjort, vi må avgjøre og vinne, sier Berntsen til RA.

Etter 4-1-seieren mot Skeid i serieåpningen har de lyseblå spilt tre uavgjort og tapt like mange. Det gjør at de ligger på 13. plass og har seks poeng etter sju kamper.

Der ønsker Berntsen å se en endring, og det kan gi raske hopp oppover på tabellen. Den første kvalikplassen (6. plass) innehas av Hødd med ti poeng.

Start-planen

Lagene som møtes 16. mai har hatt forskjellige åpninger på sesongen. Start har nemlig hatt en sterk åpning på sesongen med tolv poeng. Det gjør at de ligger på fjerdeplass, og er en tøff motstander på fotballens nasjonaldag.

– Borte mot Start er vi ikke favoritter, men det er ikke alltid favoritten som vinner, sier Berntsen.

For å slå sørlendingene har han planen klar.

– Vi skal fortsette med det vi har gjort defensivt, så må vi skape mer framover.

– Har dere jobbet for mye med det defensive?

– Nei, men det er lettere å få det kollektive til å sitte defensivt enn offensivt. Det krever mer tid framover på banen, sier Ulf-treneren.

Han mener det i stor grad handler om uttelling.

Gjennom sesongoppkjøringen tok nemlig de lyseblå store steg i det defensive spillet. Flere unge spillere er tatt inn i varmen hos Berntsen, og er trent inn i strukturen.

Bryne etter Start

Én av de unge som har tatt plass på laget er Endre Osenbroch. Til 16.-maikampen er han ute med karantene på grunn av det røde kortet han pådro seg mot Kristiansund. I tillegg er Horenus Tadesse og Markus Myre Aanesland ute med skader fra før.

Forrige sesongs toppscorer i Ganddal, Henrik Jensen, ble skadet i ankelen da de lyseblås toerlag møtte Viking 2 i 3. divisjon søndag. Resten av stallen meldes derimot klar til kamp.

Etter kampen mot Start skal Ulf ta bussen hjem fra Kristiansand, og rekker dermed folketoget i Sandens 17. mai. Laget trener normalt torsdag og fredag, før lokaloppgjøret mot Bryne lørdag.

Med to kamper på én uke er det likevel ikke noen langsiktig tenkning i kampforberedelsene.

– Vi tenker bare kamp for kamp. Det er god nok tid til å hvile fra tirsdag til lørdag, slår Berntsen fast.

Start-Sandnes Ulf har avspark tirsdag klokken 18.00, som også er starttidspunktet for lørdagens oppgjør for de lyseblå mot Bryne på Øster Hus Arena.


Mer fra Dagsavisen