Sandnes Ulf

Første Ulf-kamp: Har gitt spillerne hurtigkurs

Sommerfuglene er på vei og det første Sandnes Ulf-laget er tatt ut. Dinosauren er klar for nok et comeback. Tid skulle nok likevel gjerne Bjarne Berntsen (64) hatt mer av.

Sandnes — Da trenerveteranen gjorde et overraskende comeback i Viking i 2018 fikk han nesten fire måneder på å sette spilleprinsipper, formasjon og lag. Hos Sandnes Ulf har han hatt fire dager. Forutsetningene er meget forskjellige. Om Berntsen har en “indre Tom Nordlie” er det nå den måtte ut.

– Det er en helt annen situasjon med så kort tid. Jeg har kun vært med på fire treninger, sier Berntsen til RA.

– Hvordan får du påvirket noe på så liten tid?

– Det handler om å være tydelig på hvordan du vil ha det. Sette premissene for hva vi skal gjøre med ballen og uten den. Du må både snakke mye om det og sette det ut i praksis på treningene.

Laget tatt ut

Den nye Sandnes Ulf-treneren har vært fornøyd med trøkket på øktene. Slik er det naturlig nok ofte når man skal vise seg for en ny sjef. Derfor fikk spillerne fri dagen før kamp. Noen flere skader ville han heller ikke ha. Det første laget er også tatt ut.

– De fikk det på siste trening. Som jeg praktiserte i Viking. Spillerne vet hvem som starter.

– Var det vanskelig?

– Det er alltid noen posisjoner som er vanskelige å vurdere. Både til formasjon og ulike spilletyper. Vi har vært tydelige på at spillerne nå skal beherske ulike formasjoner.

Det er en helt annen situasjon med så kort tid.

—  Bjarne Berntsen

Det er som regel langt vanskeligere å dominere kamper enn å legge seg bakpå for å kontre. Berntsen tror neppe Sandnes Ulf vil få luksusen til å kunne velge den enkle utveien mot Strømmen.

– Det er nok litt avhengig av motstand, men vi forventer at Strømmen spiller veldig lavt og kompakt. Det har de gjort i de siste kampene. Det kommer nok mange kontringer med raske folk framme. Jeg er ikke overrasket om vi må styre en del.

– Du er bare 64 år. Mange trenere har holdt på mye lengre. Hvis du har fått smaken igjen kan du ha ha mange år igjen med et godt team rundt deg?

– Det er ingenting i veien for det, men i første omgang ser jeg to sesonger fram i tid i tillegg til denne. Så får vi se. Du vet aldri i fotball. Så betyr det selvsagt mye hvordan det går sportslig sett.

– Får du fortsatt sommerfugler i magen?

– Ja, jeg får fortsatt det. Så vil jeg nok kjenne enda mer på de før kampstart onsdag. Det er mange forventninger når det er et skifte. Mange tenker at lagene vi møter er mindre navn. Få vet hvilken kvalitet og hvor bra nivået er i OBOS-ligaen.

Mangler trio

Berntsen er klar på at han hele tiden har fulgt godt med i alle de øverste divisjonene. Han er greit oppdatert før returen til nivå to.

Det som uansett er likt er at det er skader. Det må han håndtere direkte også i Sandnes.

– Christian Landu Landu er ute mot Strømmen. Så er Fredrik Pålerud langtidsskadd. Han er ute i noen måneder etter kampen mot Bryne. Unge Artan Memedov mangler også, sier Berntsen.

Selv om han gleder seg stort over å komme i gang igjen har han også dårlig samvittighet overfor Bryne. Han skjønner godt om mange er sinte. Likevel har ikke Berntsen fått mye pepper. Noe fordi han styrer unna sosiale medier.

– Jeg får ikke de sinte meldingene. Mest de som utviser forståelse. Så skjønner jeg at de ble sinte og skuffede på Bryne. Samtidig er det veldig kjekt å få noen gode meldinger fra folk som skjønte hvorfor jeg gjorde som jeg gjorde.

Onsdag er “dinosauren” tilbake i sitt naturlige habitat.

Bjarne e’ tebage. Igjen.






Mer fra Dagsavisen