Viking

Pereira har ingen planer om å gi opp

Fire trenerskifter på ett år, kun 796 minutter på banen og store deler av året i lockdown har ikke fått Adrian Pereira (21) til å revurdere sitt greske eventyr.

Stavanger — Vel hjemme i Stavanger tar PAOK Thessaloniki-proffen seg god til å smake på jordbær og prate fotball med RA i solen. Det første året i den greske toppserien har på ingen måter avlivet mytene om en litt annen kultur enn hverdagen i Viking bød på. For å si det forsiktig. Det er full fyr i gresk fotball. På godt og vondt.

– Vi skiftet trener igjen rett før jeg dro hjem for å ta ferie nå. Den fjerde på ett år, sier Pereira til RA – og gliser godt.

Han klarer nemlig ikke gjøre noe annet enn å le litt. PAOK startet serien meget solid og tapte knapt en kamp. Det første trenerbyttet kom likevel raskt. Laget spilte for defensivt. Så har det ballet på seg. Det siste skiftet kom rett etter at klubben så vidt hadde jublet fra seg etter cupgull og andreplass i serien.

Dobbelt cupmester

For unge Pereira har også hverdagen hatt sine opp og nedturer etter storsalget fra Jåttåvågen i fjor sommer. Totalt 12 kamper i serie og cup var selvsagt ikke hva venstrebacken håpet på. Døren ble langt på vei stengt litt igjen da meritterte Rahman Baba ble leid inn fra Chelsea i vinter.

Likevel sitter han igjen med et seriesølv og plass i Europa neste år. Klubben vant også nylig cupen og han er nå regjerende cupmester både i Norge og Hellas.

Å være cupmester er forresten ganske vanlig i kompisgjengen.

– Kult med Lasse Berg Johnsen i Danmark og Kristian Thorstvedt i Belgia også, sier Pereira.

Vi skiftet trener igjen rett før jeg dro hjem for å ta ferie nå. Den fjerde på ett år.

—  Adrian Pereira

Finalen fikk han ikke spille. To kamper holdt til tittel.

– På grunn av skade fikk jeg ikke være med i kamptroppen. Jeg hadde vært ute med kneet en måned og fikk en ny trøkk. Men jeg var med på alt rundt det. Det var god kok i Thessaloniki etter gullet, slår han fast.

Selv om spilletiden er sparsommelig og konkurransen beinhard, føler Pereira at han utvikler seg i hverdagen. Han er sterkere fysisk og mener han blir en bedre spiller for hver eneste dag. At Rahman Baba kom bestemte han seg rask for å snu litt på. Her var det faktisk mye å lære. I tillegg er Chelsea-spilleren en fin fyr.

Stortrives tross alt

På tross av flere runder med lockdowns grunnet pandemien trives han også veldig godt på egen hånd i den greske storbyen.

– Jeg er fornøyd og trives egentlig veldig godt. Selvsagt vil jeg spille mer, men jeg har ingen planer om å gi opp. Jeg vet hva jeg vil. Målet er å spille meg til fast plass på dette laget. Klubben og alt rundt er strålende. Jeg er i Hellas av en grunn og vil ta vare på denne muligheten. Det holder med en kamp. Så kan det snu.

Det ble snakket mye om et utlån i vår. Spesielt Vålerenga skal ha vært interessert.

– Det ville jeg følt som et steg tilbake og ikke noe jeg har lyst til. Jeg skal stå i dette. Et utlån til VIF var faktisk aldri aktuelt for meg. Til syvende og sist er det jo jeg som bestemmer, slår Pereira fast.

21-åringen forsaker både kompiser og tid med sin fotballspillende kjæreste Mathilde Alsaker Rogde i Rosenborg for å være Hellas-proff. Det får han tid til i sommer. Da skal han ha helt fri etter maratonsesongen på halvannet år. Selv om han følger med på alt som skjer i Viking og ble skikkelig sugd inn i vårens store forventninger, holder han seg unna treninger med gamleklubben.

Så skal han tilbake til det som forhåpentligvis er et mye mer åpent gresk samfunn etter pandemien. Da får han forhåpentligvis oppleve mye av det som trakk han mot et litt annerledes valg av klubb og kultur enn mange andre. Blant annet tilskuerne og folkene.

– Det kokte godt i Thessaloniki da vi vant cupen. Det er mye jeg ikke har fått oppleve som jeg gleder meg til. Vi har kun spilt kamper for 200 tilskuere så langt, avslutter Adrian Pereira.

---





Mer fra Dagsavisen