Sport

Derfor har han valgt legendens nummer

Viking satte seg onsdag morgen på flyet til spanske Marbella. En spillesugen Veton Berisha (25) har den pensjonerte legenden André Danielsens draktnummer i bagasjen. Det er det to grunner til.

Følg RA Sporten på Facebook!

For både spill­re og supportere er ofte draktnummer noe som faktisk betyr mye. I løpet av vinteren har spillerne, med glimt i øyet, kommet med interne bud på nye nummer. Noen har også lokket med at de er mottakelige for å skilles fra sitt eksisterende nummer om den rette summen legges på bordet.

Fotballspilleres overtro på området skal på ingen måte undervurderes. Rett draktnummer betyr noe for mange av spillerne.

Noen det nummeret de alltid har hatt. Andre ønsker å prøve noe helt nytt.

LES OGSÅ: På disse to feltene håper Berntsen å se klar bedring i Marbella

Legendens nummer

André Danielsen er mannen som står bokført med flest kamper i Vikings historie. Det betyr ikke at drakt nummer 14 er fredet på noen som helt måte – slik det kanskje hadde vært i hockey.

Nå har den hjemvendte sønn Veton Berisha arvet den.

– Det er jo «Andy» sitt tidligere nummer. Grunnen til at jeg valgte det var egentlig at det ikke var så mange nummer igjen. I tillegg har broren min (Valon Berisha) spilt med det nummeret, sier Berisha til RA.

Bjarne Berntsen tar et godt tak rundt sin kaptein Andre Danielsen etter kampen mot Start torsdag. Kun 87 tilskuere fikk se det historiske øyeblikket live. Danielsen passerte legenden Svein Kvia og er nå alene på toppen av adelskalenderen i Viking. FOTO: ESPEN IVERSEN

Det er også verdt å merke seg at unggutten Herman Haugen har gjort krav på det klassiske backnummeret 2, mens Yann-Erik de Lanlay har tatt nummer 11 fra Zlatko Tripic.

I forhold til nummer 8 er det også gjort en hestehandel mellom nykommer Joe Bell og Johnny Furdal. Sistnevnte ønsket sitt gamle nummer fra Nest-Sotra tilbake, mens Bell liker 8.

Trener for fullt

Vikings nye nummer 14, Veton Berisha, kan få sitt comeback for Viking i Spania etter skade og har store forventninger.

– Dette skal bli digg. Det er bra treningsforhold med god varme.

Selv skal han trene for fullt i løpet av oppholdet.

– Hvis alt går etter planen skal jeg trene fullt denne uken. Jeg håper jeg skal få noen minutter på søndag, sier Berisha.

Vikings draktnummer i 2020:
1 Iven Austbø
2 Herman Haugen
3 Viljar Vevatne
4 Tord Salte (lånt ut Ulf)
5 Axel Óskar Andrésson
6 Runar Hove
7 Zymer Bytyqi
8 Joe Bell
9 Fredrik Torsteinbø
10 Tommy Høiland
11 Yann-Erik de Lanlay
12 Erik Johannes Arnebrott
14 Veton Berisha
15 Johnny Furdal
16 Even Østensen
17 Sebastian Sebulonsen
18 Sondre Bjørshol
20 Ylldren Ibrahimaj
21 Harald Nilsen Tangen
22 Arild Østbø
23 Rolf Daniel Vikstøl
24 Kristoffer Løkberg
26 Jefferson de Souza
30 Adrian Pereira

Mer fra Dagsavisen