Sport

På disse to viktige feltene har ikke Viking lykkes i år

Ikke én en eneste gang i vinter har en av Vikings midtspisser scoret mål. Samtidig har defensive smultringer glimret totalt med sitt fravær. På begge felt håper Bjarne Berntsen å se endring når Viking onsdag reiser til Marbella i ti dager.

Følg RA Sporten på Facebook!

Treneren tar med seg hele troppen på 23 A-lagsspillere til den spanske feriebyen.

På toppen av det blir stoppertalentet Sebastian Sørlie Henriksen, som er for læregutt å regne, med på turen til varmere strøk.

Viking skal spille tre kamper i løpet av oppholdet fra onsdag til lørdag neste uke.

På menyen står russiske Chayka, Tromsø og finske Honka.

Viking slipper nå opp litt i treningsmengdene og har også planer om å toppe laget for første gang i år mot Honka, som klubben tapte for i europacupen for noen år siden, i den siste kampen.

– Hva håper du å få ut av turen?

– Vi har veldig lyst til å holde nullen igjen. Nå har vi gått fem treningskamper uten å klare det. Det er for mange. Så håper vi å se igjen mer av det vi øver på i kampene, sier Bjarne Berntsen til RA.

LES OGSÅ: Furdal håper Viking kan bli mer kliniske foran mål

Ingen spissmål så langt

Han peker på at Viking vil benytte to veldig forskjellige lag i disse kampene. Denne uken sier det seg selv at det må roteres kraftig med kamper både fredag og søndag.

Så er det god tid til å finne det beste mannskapet før oppgjøret mot Honka. Berntsen har signalisert at de som ligger lengst framme i kampen om plassene vil få prøve seg her.

– De som har blitt benyttet som midtspisser har også til gode å score mål så langt i år. Hva tenker du om det?

– Even Østensen var svært nære mål mot LASK Linz. Tommy Høiland hadde to målgivende mot Tirol – som er det nest beste for en spiss. Så er det helt rett at ingen av dem har scoret. Det liker vi selvsagt ikke.

Even Østensen har delt på rollen som midtspiss med Tommy Høiland så langt i oppkjøringen. Han er ikke veldig bekymret til tross for de målløse månedene.

Even Østensen har fått beskjed om at Viking vil gi ham ny kontrakt. Her er han etter fredagens trening. FOTO: ESPEN IVERSEN

– Klart det er på tide at det kommer mål fra oss spisser nå. For min del så har jeg kommet til mange sjanser. Jeg har bare ikke satt dem. Om jeg ikke hadde kommet til muligheter ville jeg vært mer bekymret. Jeg er trygg på at målene vil komme om det skapes sjanser, sier Østensen.

Han erkjenner at han ikke har grepet muligheten slik han hadde ønsket i fraværet til Veton Berisha, men håper å gjøre det fra nå og inn mot sesongstart.

Østensen føler sjansen er der for å spille seg til fast plass om han leverer – enten det måtte være som kant eller spiss. Duellen er åpen.

– Noe mer dialog mellom deg og Viking om ny avtale?

– Ingen kommentar, svarer den tidligere Staal-spissen.

Han snakker heller om turen til Spania og er klar i talen på at han gleder seg til grønt gress, varmere forhold og litt nedgang i hardtreningen.

For Viking har kjørt beinhardt på så langt i oppkjøringen. Det er han ikke alene om å merke.

– Jeg kjenner jeg er sliten i kroppen nå og gleder meg til Spania-turen, sier Østensen.

LES OGSÅ: Han er Eliteseriens yngste av sitt slag

Ikke bekymret

Viking har i det store og hele ikke sett like skarpe ut i oppkjøringen som de gjorde i fjor.

– Bekymret, eller er du avslappet ettersom Veton Berisha og Yann-Erik de Lanlay fortsatt ikke har vært på banen grunnet skader?

– Jeg er avslappet. Vi har også trent veldig hardt i denne fasen og ikke jobbet veldig mye med offensive relasjoner. Så kommer det også spillere inn. Det viktigste nå har vært at mange har fått spille mye, sier trener Berntsen.

Nevnte de Lanlay er nå med på alt det fotballmessige og slippes nok løs i kamp søndag mot Tromsø.

Veton Berisha brukte tirsdagens økt til mye gamping langs sidelinjen med fysisk trener Halvard Øen Grova.

– Han er stadig med på mer og planen er at han også skal få spilletid i Spania, sier Berntsen.

Axel Óskar Andrésson får neppe spilletid nå.

– Han er tidligst klarert for det i slutten av mars. Samtidig må han selvsagt først spille seg i form med kamper på 2-laget etter et så langt skadeavbrekk, sier Vikings trener.

Mer fra Dagsavisen