Furdal: – Må bli mer kliniske foran mål

Viking skapte mer enn nok til å slå Stabæk. Dessverre manglet skarpheten foran mål og evnen til å ta valgene som ikke gir kontringer i mot.

Bilde 1 av 4

Treningskampen mot Stabæk søndag hadde et kampbilde vi nok får se ofte på SR-Bank Arena i år. Motstanderen la seg dypt og Viking førte kampen.

Den viste også at Viking har et stykke igjen før de behersker et slikt bilde på en god måte. Søndagens kamp viste også at noen av spillerne som kan skaffe hullene i slike kamper, som Veton Berisha og Yann-Erik de Lanlay, er sårt savnet.

Banens gigant

Banens gigant var veteranen Johnny Furdal. Han legger ikke skjul på hva som manglet.

Det er kjedelig at vi ikke scorer mer. Vi hadde sjanser. I første omgang ble det mye nesten. Vi må bli mer kliniske. Ellers taper vi kamper som dette også i fortsettelsen, sier midtaneeleganten.

Han peker også på at det mangler litt relasjoner. At løpene inn i boksen ikke er samstemte og at folk angriper samme rom. Her må det bedring til.

Selv viste Furdal prov på gryende form. Han styrte midtbanen, strødde rundt seg med pasninger og var den boksåpneren han skal være.

Så kunne han også scoret selv. I andre omgang kom han løs, men skuddet gikk rett på keeper.

Jeg traff den alt for dårlig og brukte lang tid på å vurdere om jeg skulle ta et berøring ut til siden før skuddet. Godt det er en stund til serien starter, sier han.

Samtidig hadde han ingen problemer med å innrømme at han selv hadde en god dag.

Det var kjekt i dag. Jeg fikk mye rom og tid til å slå noen pasninger. Med litt flaks kunne jeg hatt et par målgivende og en scoring.

Berntsen OK fornøyd

Trener Bjarne Berntsen var fornøyd med mye etterpå. Noe var dårlig.

Vi hadde 8-0 i corner og skapte mye. Utover det håpløse straffesparket de fikk i første omgang kom Stabæk til veldig lite. Så ble vi til slutt tatt på undommelig pågangsmot og at vi ble for offensive på slutten. Vi gjorde ikke gode nok valg på når vi burde roet ned. De var gode på kontringer. Det var vi klar over, sier treneren.

Han er enig i at dette er et kampbilde de må venne seg til. Derfor er det viktig at dette sitter bedre.

En som ikke var like fornøyd var Rolf Daniel Vikstøl. Han laget straffe for andre kamp på rad.

Jeg vet ikke om det var straffe. Han løp litt inn i taklingen min, men det var bak dødlinjen. Dommeren var likevel sikker på at det skulle være straffe. Jeg får stå mer på beina framover, sier han.

En annen som hadde delte følelser etter kampen var Jefferson de Souza.

Nykommeren fra Brodd var nære å score da han kom inn i andre omgang. Han hadde også flere gode involveringer. Dessverre kom det noen dårlige også. Det overskygget det meste for "Jeffy" - selv om han fikk vist fram sin offensive klasse.

For å være helt ærlig er jeg veldig misfornøyd. Jeg har en del balltap. På 2-1-målet burde jeg kanskje roet ned i stedet for å slå inn, sier han.

Bjarne Berntsen var enig i at de Souza hadde både plusser og minuser, men han var aller mest opptatt av det offensive han fikk vist fram.

– Det var derfor vi hentet ham hit, sier treneren.

Fotball, treningskamp
Viking-Stabæk 1-3 (0-1)
SR-Bank Arena, 350 tilskuere
Mål: 0-1 Emil Bohinen (str. 42), 1-1 Ylldren Ibrahimaj (67), 1-2 Jesper Isaksen (77), 1-3 Fitim Azemi (90).
Viking (4-3-3): Iven Austbø - Herman Haugen, Runar Hove (Adrian Pereira i 45 min.), Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl (Sebastian Sørlie Henriksen i 15 min.) - Johnny Furdal (Harald Nilsen Tangen i 15 min.), Joe Bell, Sebastian Sebulosen (Kristoffer Løkberg i 45 min.), Zymer Bytyqi (Jefferson de Souza i 45 min.), Even Østensen (Tommy Høiland i 45 min.), Ylldren Ibrahimaj.
Stabæk (4-4-2): Marcus Sandberg - Yaw Amankwah, Mats Solheim (Peder Vogt i 5 min.), Andreas Hanche Olsen, Jeppe Moe - Luc Kassi, Emil Bohinen, Hugo Vetlesen (Ola Brynhildsen i 35 min.), Tortol Lumanza - Oliver Edvartsen (Filip Vancencic i 27 min.), Kosuke Kinoshita.
Gule kort: Rolf Daniel Vikstøl, Kristoffer Løkberg, Tommy Høiland, Viking.
Dommer: Daniel Higraff, Brodd