Sport

«Yanni» etter seieren mot Rosenborg: – Mest komiske scoringen jeg har hatt

Den dårlige Viking-perioden etter koronakarantene og landslagspause tok brått slutt mot formlaget Rosenborg. Viking slo trønderne 3-0.

Følg RA Sporten på Facebook!

Mot gamle lagkamerater sendte Vikings Yann-Erik de Lanlay ballen i mål, med rumpen. Det skjedde da han skulle blokkere et spark fra Rosenborg-keeper Andre Hansen.

Han er klar på at det var godt å sette ballen i mål mot gamle lagkamerater.

– Det er deilig å score mot Rosenborg. Det er den mest komiske scsoringen jeg har hatt. Jeg scorer med rumpen, og det er første gang jeg gjør det, sier de Lanlay til RA etter kampslutt.

LES OGSÅ: Slik var kampen

Solid seier

Den første scoringen til Viking kom på straffe. Veton Berisha sendte Viking i ledelsen etter ni minutter. Elleve minutter senere kom rumpescoringen til de Lanlay. Tre minutter før pause økte kaptein Viljar Vevatne ledelsen til 3-0.

– Det er første scoringen min denne sesongen i en kamp hvor vi tar tre poeng. Jeg scoret jo en del i oppkjøringen, så det er kjekt å score nå også, sier midtstopper Vevatne, som ble Vikings toppscorer under treningsleiren i Marbella før koronapandemien sørget for utsettelse av seriestarten.

Etter pause var de mørkeblå solide bakover, samtidig som de kom til store sjanser på kontringer. Blant annet sendte Berisha et skudd i tverrliggeren.

Viking-kapteinen synes det det var en godt gjennomført kamp av laget, som beseiret Rosenborg for første gang siden 2005.

– Det er lenge siden sist vi slo Rosenborg, så det var på tide. Jeg synes vi var dødelig effektive i første omgang. Etter pausen var vi solide bakover, sier Vevatne.

LES OGSÅ: Dette sa Berntsen før kampen

Snuoperasjon

Kampen var en kraftig forbedring etter onsdagens kamp mot Odd. Trener Bjarne Berntsen var fornøyd med det som ble levert på banen.

– Er det årets beste kamp?

– Ja, over 90 minutter er det blant de beste, sier Berntsen.

Han er også klar på at marginene var på Vikings side.

– Vi er heldige som får straffesparket. Det er hands, men det er ikke sikkert han var inne i 16-meteren. Vi har marginene med oss på 2-0-scoringen også. Det er ikke ofte en så god keeper som Hansen gjør feil, sier Berntsen.

Målscorer Yann-Erik de Lanlay var også fornøyd med å ta tilbake etter returen fra koronakarantene og landslagspause.

– Vi var i en god flytsone før det ble stopp. Bare å snu det er godt, erkjenner de Lanlay.

LES OGSÅ: Løkberg om karantenen

Kampfakta:

Eliteserien, fotball.
Viking – Rosenborg 3-0 (3-0)
SR-Bank Arena, 600 tilskuere.

Mål: 1-0 Veton Berisha (str. 9), 2-0 Yann-Erik de Lanlay (20), 3-0 Viljar Vevatne (42).

Dommer: Kai Erik Steen, Østsiden Askøy.

Gult kort: Ylldren Ibrahimaj, Tommy Høiland, Viking, Dino Islamovic, Rosenborg.

Viking (4-3-3): Iven Austbø 7 – Sondre Bjørshol 6 (Sebastian Sebulonsen fra 76.), Henrik Heggheim 7, Viljar Vevatne 8, Rolf Daniel Vikstøl 6 – Ylldren Ibrahimaj 6 (Samúel Fridjónsson fra 87.), Kristoffer Løkberg 6, Fredrik Torsteinbø 7 – Yann-Erik de Lanlay 7 (Even Østensen fra 87.), Veton Berisha 7 (Tommy Høiland fra 76.), Zymer Bytyqi 7 (Sondre Auklend fra 87.).

Rosenborg (4-3-3): André Hansen – Erlend Dahl Reitan, Hólmar Örn Eyjólfsson, Tore Reginiussen, Pa Konate – Per Ciljan Skjelbred, Markus Henriksen, Kristoffer Zachariassen – Carlo Holse (Edvard Tagseth fra 81.), Dino Islamovic, Emil Konradsen Ceide (Rasmus Wiedesheim-Paul fra 62.).

LES OGSÅ: Viking tar virusgrep

Mer fra Dagsavisen