Viking tar imot Rosenborg på SR-Bank Arena. Kampstart er klokken 18.00.

Bilde 1 av 6

Viking-Rosenborg 3-0

Andre omgang:

94. min.: Kampen er over, Viking slår Rosenborg for første gang på 15 år. For en kamp av de mørkeblå.

93. min.: Tommy Høiland følger Reitan til midtbanen, og takler hardt. Gult kort til Høiland, og Viking vinner kampen.

93. min.: Islamovic skyter, Austbø bokser ut til corner.

92. min.: Viking sløser bort en sjanse, og Rosenborg setter fart.

90. min.: Det er lagt til tre minutter.

90. min.: Sjansene til Rosenborg for poeng begynner å bli teoretiske og mikroskopiske. Det er lettere å kåre en vinner på SR-Bank Arena nå enn det var å kåre en valgvinner i USA denne uken.

89. min.: Corner til RBK, men Fridjonsson får også den ut.

89. min.: Fridjonsson rydder opp i egen 16-meter. Får ballen ut når Rosenborg desperat jakter redusering.

88. min.: Der kommer byttet. Yann-Erik de Lanlay, Zymer Bytyqi og Ylldren Ibrahimaj går av. Østensen, Auklend og Fridjonsson marsjerer inn for Viking.

87. min.: Det gjøres klart for et trippeltbytte for Viking. Samuel Fridjonsson, Sondre Auklend og Even Østensen skal inn.

86. min.: For hvert spark på ballen er Viking nærmere tre poeng mot Rosenborg.

85. min.: Ylldren Ibrahimaj havner på etterskudd og setter en takling på midtbanen etter et Viking-angrep. Gult kort.

82. min.: Justesen går av for Rosenborg, erstattes av Edvard Tagseth.

81. min.: Rosenborg prøver å spille gjennom i midten. Der står Henrik Heggheim.

78. min.: Bytyqi løper ned venstresiden med ballen. Har en glimrende mulighet å spille fri Sebulonsen på motsatt, men skyter selv og RBK-keeperen redder.

77. min.: Sondre Bjørshol og Veton Berisha er ferdigspilte for kvelden. Sebastian Sebulonsen og Tommy Høiland kommer inn.

77. min.: Viking er på vei mot sin første seier mot Rosenborg siden 2005. Det er 15 år siden!

75. min.: Strålende redning fra Iven Austbø, som tar sin egen retur på vei ned fra luften.

73. min.: Viking kjører en overgang på direkten, og Vikings trønder er nær å score. Det ble bare nesten for Kristoffer Løkberg.

73. min.: Rosenborg får ikke noe ut av corneren.

72. min.: Løkberg blokkerer ballen ut til hjørnespark.

68. min.: Det er 15 år siden sist Viking slo Rosenborg. Nå presser trønderne på for redusering, men Viking står godt mot så langt.

66. min.: Rosenborg kommer til en stor sjanse, men Austbø får den ut til corner. Hjørnesparket får Viking kontroll på.

65. min.: Hjørnespark til Rosenborg, og Berisha er hjemme for å klarere den ut.

62. min.: Bytte hos Rosenborg. Håkan Rasmus Wiedesheim-Paul kommer inn, ut går Emil Ceide.

62. min.: Berisha treffer stangen fra siden etter nydelig kombinasjonsspill med Torsteinbø og Bytyqi på venstresiden.

60. min.: Litt morsomt hver gang RBK-keeper Hansen skal sparke ballen. Felt O, som er rett bak ham, lager lyd for å markere usikkerheten etter de Lanlays scoring i første omgang. Viking-vingen blokkerte et utspark rett i mål.

58. min.: Per Ciljan Skjelbred blir liggende, og Løkberg dirigerer ballen ut. Skjelbred kommer seg raskt til hektene igjen.

56. min.: Store sjanser for Viking! Berisha skyter med lobb, Torsteinbø følger opp på returen. Reddes på streken av en RBK-spiller.

54. min.: Enormt godt press fra Viking. Evner å variere mellom høyt og lavt press mot Åge Hareides menn. Stemmen til Løkberg trenger nok pleie etter kampen.

50. min.: Bytyqi spiller inn til Ibrahimaj. Han får skutt, men Hansen redder.

48. min.: Hjørnespark til Rosenborg, men Austbø har kontroll.

46. min.: Rosenborg prøver seg, men Viking snur raskt. Ender med skudd fra de Lanlay, og RBK er nok nervøse.

46. min.: Andre omgang sparkes i gang av Rosenborg.

Første omgang:

45. min.: Det er pause, og Viking leder 3-0 mot Rosenborg. Er det årets beste omgang av Viking? Uansett en utrolig god halvdel, nå venter nok en skyllebøtte fra Hareide i Rosenborg-garderoben.

45. min.: Reginiussen er litt for hard med Torsteinbø i en hodeduell på midtbanen. Frispark til Viking.

42. min.: MÅÅÅL 3-0 Viljar Vevatne sparker ballen i mål! Berisha header corneren inn foran mål, den går ut i 16-meteren, Torsteinbø header inn foran. Der står Vevatne og sparker den inn bak et utspilt Rosenborg.

41. min.: Viking spiller seg til corner.

41. min.: Ibrahimaj takles på 25 meter, og Dino Islamovic får kampens første gule kort.

39. min.: Nok en farlig Viking-sjanse! Berisha legger inn til de Lanlay, som virker litt overrasket over å få ballen. Den spretter videre, og Andre Hansen holder den. Et halvt sekund raskere reaksjon fra de Lanlay så ville det sannsynligvis blitt scoring.

37. min.: For fjerde gang i kampen blokkerer Vevatne en pasning gjennom. Solid forsvarsspill av Viking-kapteinen.

35. min.: Rosenborg legger inn til Islamovic, som sparker ballen utenfor målet til Iven Austbø.

32. min.: Mye rot fra Viking i feltet på hjørnespark. Havner utenfor til Bytyqi, som skyter over.

31. min.: Viking kriger seg til et hjørnespark.

30. min.: Nydelig kontringsfotball fra Viking! På egen halvdel vinner de Lanlay en duell, tar ballen med seg og sender en lang ball mot Bytyqi. Han tar imot, trekker inn i banen og skyter fra 17 meter, som er en distanse han har scoret på tidligere denne sesongen. Går over mål.

28. min.: Rosenborg får frispark på sin venstresiden av Vikings 16-meter. Innlegget går for langt, og Bjørshol kontrollerer et nytt innlegg inn til Iven Austbø.

25. min.: Nå presser Rosenborg for redusering. Før slenger Løkberg seg og blokkerer et skudd på 16-meteren, så dekker de Lanlay skudd.

23. min.: Nå har Åge Hareide satt seg ned, for første gang denne kampen. Rosenborg sender tre spillere i oppvarming.

20. min.: MÅÅÅL 2-0 Yann-Erik de Lanlay dobler ledelsen for Viking! For en merkelig scoring. RBK-keeper Andre Hansen skal sparke ballen ut, og lynvingen kommer inn for å blokkere skuddet. Det gjør han, og ballen spretter i mål mot gamle lagkamerater.

18. min.: Berisha får seg en smell i ansiktet, frispark til Viking fra 30 meter.

18. min.: Selv om det er 600 tilskuere på SR-Bank Arena høres likevel Løkberg godt. Midtbanegeneralen dirigerer presset til Viking.

16. min.: Det har vært en god åpning for Viking. Straffemålet er en ting, men de mørkeblå har vært mer aggressive enn de var mot Odd.

12. min.: Åge Hareide står og diskuterer med fjerdedommeren. Den tidligere Viking-treneren er sannsynligvis ikke fornøyd med åpningen på kampen.

11. min.: Tidligere Rosenborg-spiller de Lanlay takles på egen halvdel og får frispark.

9. min.: MÅÅÅL 1-0 Veton Berisha sender Andre Hansen til høyre, og setter ballen midt i mål! Viking leder mot Rosenborg på SR-Bank Arena. Vikings toppcorer svikter ikke fra straffemerket.

8. min.: Straffe til Viking! Ballen går i armen til Reginiussen, og det er straffe.

6. min.: Rosenborg sender et innlegg inn i feltet fra høyresiden, men det blåses mot RBK-angriperen.

4. min.: Islamovic kommer til gjestenes første sjanse, fra distanse.

3. min.: Hjørnespark til Viking, men det blir en kort variant som Rosenborg har kontroll på.

2. min.: Det blir noen forsøk på å spille inn til Berisha fra venstresiden. Bytyqi og Torsteinbø gjør en god jobb der. Mister ballen, men Vikstøl er med.

1. min.: Viking går rett i angrep.

1. min.: Veton Berisha sparker oppgjøret på SR-Bank Arena i gang!

Før kampen:

Viking spilte mot Odd onsdag, og det endte med 3-0-tap.

Til kampen i Skien var Viking-keeper Iven Austbø byttet ut med Arild Østbø. Under fredagens trening ønsket ikke Bjarne Berntsen å si noe om hvem som vokter buret mot Rosenborg.

LES KOMMENTAR: Et skifte som kan ha kostet

For Viking må Joe Bell stå over oppgjøret. Han har karantene grunnet for mange gule kort. Kaptein Viljar Vevatne er tilbake fra karantene.

Rosenborg har ikke tapt en eneste kamp etter Åge Hareide overtok laget. Den tidligere Viking-treneren gjester SR-Bank Arena for første gang etter returen til RBK.

Det er store endringer på laget etter kampen mot Odd. Blant annet går Vevatne rett inn på laget, og Axel Oskar Andrésson er plassert på benken.

Iven Austbø er tilbake i Viking-målet. På benken er både Michael Crowe og Arild Østbø.

Viking (4-3-3): Iven Austbø-Sondre Bjørshol, Henrik Heggheim, Viljar Vevatne, Rolf Daniel Vikstøl-Fredrik Torsteinbø, Kristoffer Løkberg, Ylldren Ibrahimaj-Zymer Bytyqi, Veton Berisha, Yann-Erik de Lanlay.

Benken: Michael Crowe, Arild Østbø, Axel Oskar Andrésson, Tommy Høiland, Even Østensen, Sebastian Sebulonsen, Sondre Auklend, Samuel Kari Fridjonsson.