Sport

Ønsker en god Viking-kamp igjen

Søndag kveld tar Viking imot Rosenborg på SR-Bank Arena. Dette sier Bjarne Berntsen om keepervalget.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking spiller sin fjerde kamp etter karantene og landslagspause, og har ett poeng siden uavgjortkampen mot Strømsgodset 4. oktober. Før av­brud­det had­de Viking po­eng i åtte se­rie­kam­per på rad, for­delt på tre uav­gjor­te kam­per og fem tre­po­en­ge­re. Nå hå­per tre­ner Berntsen å ham­le opp med Ro­sen­borg på SR-Bank Arena.

– Det vik­tig­ste for oss er å få en god kamp igjen, sier Berntsen.

Før kampen har Viking-spillere, og resten av toppfotballen, fått fritidskarantene. Det stiller enda strengere krav til at kontakt med omverden skal begrenses.

LES OGSÅ: Dette sier Løkberg om karantenen

Sterk motstander

Trøn­der­ne har ikke tapt én enes­te se­rie­kamp si­den 2. au­gust, og tid­li­ge­re Viking-tre­ner Åge Hareide har fått en god start et­ter re­tu­ren til Ler­ken­dal. Berntsen er ty­de­lig på at han øns­ker å se mer av det Viking pres­ter­te i før­s­te om­gang mot Ro­sen­borg, da lage­ne møt­tes i slut­ten av juli. Kam­pen end­te 3–0 til Ro­sen­borg.

– Det blir en tøff test for oss. De er ube­sei­ret nå, men det blir kjekt å få Åge på be­søk, sier Berntsen.

– Hvor­dan vil du be­skri­ve Ro­sen­borg?

– De er vel­dig so­li­de de­fen­sivt, og på død­bal­ler. Bac­ke­ne er med og bi­drar of­fen­sivt, sier Viking-tre­ne­ren.

Han tror trøn­der­ne kom­mer til å bli bedre fram­over, og tror ikke det vil være like stor av­stand opp til Bodø/Glimt nes­te år.

LES OGSÅ: Viking tar virusgrep

Vil ikke røpe målvakt

Iven Austbø har vært førstevalget i Viking-målet denne sesongen. Under ons­dagens kamp mot Odd var det Arild Østbø som vok­tet buret for Viking. Berntsen øns­ker ikke å av­slø­re hvem som star­ter mot Ro­sen­borg.

– Vi får se på søn­dag. Vi føl­ger pla­nen vi har, slår Berntsen fast.

Kris­tof­fer Løkberg, som var enes­te trøn­der på ba­nen da Viking og Ro­sen­borg møt­tes på SR-Bank Arena i no­vem­ber 2019, ser fram til kam­pen.

– Vi mø­ter et lag i form. Det lug­ger litt for dem of­fen­sivt ennå. Gjør vi job­ben kan det bli en tett og jevn kamp, sier Løkberg.

Den nevn­te kam­pen i 2019 end­te 2–2. Avspark på søndag er klokken 18.00.

LES KOMMENTAR: Et skifte som kan ha kostet 

Mer fra Dagsavisen