Sport

To tilbake fra skade: – Det var på tide

Lørdag starter sesongen for Oilers, og nå melder to Oilers-backer seg friske igjen etter en stund på sidelinjen. Én av dem av også tatt et valg for framtiden.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers-bac­ken Ni­co­lai Bryh­ni­sve­en har vært på si­de­lin­jen med en lys­ke­ska­de si­den tid­lig i opp­kjø­rin­gen. Nå er han om­si­der til­ba­ke på isen, for fullt.

– Det var på tide egent­lig. Det har vært en dår­lig opp­kjø­ring for min del, da jeg fikk en ska­de i lys­ken i den tred­je uken, sier Bryh­ni­sve­en til RA.

28-år­in­gen spil­te tre­nings­kam­pen mot Mang­le­rud Star midt i sep­tem­ber, men da ble det en ny pau­se for bac­ken fra Oslo.

– Jeg fant ut at ska­den var stør­re enn fryk­tet. Nå har jeg ven­tet eks­tra len­ge, så det fø­les trygt å spille nå, sier bac­ken.

LES OGSÅ: Oilers har signert en amerikansk poengmaskin

– Kjem­pe om po­eng

Back­kol­le­ga An­dre­as Kla­ve­stad har også vært ute med en ska­de i over­krop­pen. Også han var til­ba­ke på ukens før­s­te tre­ning.

– Det er dei­lig å være til­ba­ke. Jeg er klar til å spille kam­per, og det blir godt å kjem­pe om po­eng igjen, sier Kla­ve­stad, som vir­ke­lig ser fram til se­rie­star­ten.

Det blir eks­tra hard kon­kur­ran­se på back­plass den­ne se­son­gen. Oilers har de nors­ke se­ni­or­bac­ke­ne An­dre­as Kla­ve­stad, Ni­co­lai Bryh­ni­sve­en, Dennis Sveum, Pat­rick Ul­rik­sen, Kris­ti­an Øst­by, Daniel Bøen Rok­seth og Jep­pe Meyer. I til­legg er ame­ri­ka­ne­ren Chris Rum­ble sann­syn­lig­vis klar til lør­da­gens se­rie­pre­mi­ere mot Stor­ha­mar.

Rok­seth er ute den før­s­te må­ne­den av se­son­gen grun­net en ope­ra­sjon i som­mer.

LES OGSÅ: Rumble er klar for innreise

Bak dem kom­mer ta­len­ter som Jo­nas Slet­te­bø Haughom og Noah Ber­ger­sen Aar­thun.

Kla­ve­stad leg­ger ikke skjul på at det er vik­tig med kon­kur­ran­se i hver­da­gen.

Det er ti bac­ker i stal­len, in­klu­dert Haughom og Aar­thun. Nor­malt er det seks bac­ker som spil­ler, og to­talt syv i kamp­trop­pen.

– Det gir oss god bred­de, og er bare po­si­tivt. Vi må heve oss gjen­nom kon­kur­ran­sen, sier Kla­ve­stad.

Bryh­ni­sve­en trek­ker fram de unge som har ut­vik­let seg gjen­nom som­me­ren.

– Det ser vel­dig bra ut, de unge har tatt steg. Det er all­tid sunt med kon­kur­ran­se, og det gjør oss bedre som lag. Det må vi tåle, vi er et topp­lag, slår Bryh­ni­sve­en fast.

LES OGSÅ: Martins debutkamp endte med to poeng

Etab­le­rer seg

Oslo-gut­ten har ett år igjen av kon­trak­ten med Oilers. Nå har han tatt et valg om å kjøpe seg lei­lig­het i Stavanger. Val­get falt til slutt på Tasta.

– Jeg prø­ver å etab­le­re meg her. Det er na­tur­lig. Jeg vil være her, sier Bryh­ni­sve­en.

Han bor ale­ne.

Mandagens istrening foregikk i Stavanger ishall. Det er på grunn av nye reklamer som ble lagt under isen i DNB Arena.

LES OGSÅ: Dette vil den lokale Oilers-spilleren bidra med

Mer fra Dagsavisen