Sport

Higson har signert ny Oilers-spiller: – Her får vi en poengmaskin

Stavanger Oilers fyl­ler den siste ut­len­dings­plas­sen før se­song­start. Sig­ne­rin­gen er uten tvil blant klub­bens ster­kes­te de siste se­son­ge­ne, på pa­pi­ret.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers har sig­nert den høy­re­fat­te­de vin­gen Chad Costello (34) fra USA for den kom­men­de se­son­gen. Forrige sesong var det kun Wayne Simpson som hadde flere poeng i den tyske toppligaen, DEL. Den 175 centimeter høye vingen gjorde 54 poeng på 52 kamper i 2019/20-sesongen.

Den enkleste sammenligningen vil være at overgangen tilsvarer en norsk fotballklubb som signererer Erling Braut Haaland. Nivået på 84 kilo tunge Costello er skyhøyt.

– Her har det åp­net seg en mu­lig­het med en spil­ler som ble nummer to i po­eng­li­ga­en i DEL. Nor­malt sett ville han ikke vært til­gjen­ge­lig for å spille her, sier Oilers’ sports­di­rek­tør Pål Hau­ka­li Higson til RA om sin foreløpig siste sig­ne­ring før se­rie­start.

Spil­le­ren var i Kre­feld Pinguine for­ri­ge se­song, der han spil­te i to år.

LES OGSÅ: Rumble er klar for innreise

Re­la­sjon med Trettenes

I sin før­s­te se­song for den tys­ke topp­klub­ben spil­te han sam­men med Ma­thi­as Trettenes. Higson trek­ker det fram som den vik­tig­ste grun­nen til sig­ne­rin­gen. Uten Stavanger-gutten ville ikke Oilers hatt muligheten å hente Costellos tjenester til Stavanger og DNB Arena.

– Han er god kom­pis med Ma­thi­as Trettenes, og har gjen­nom ham fun­net ut at Oilers var rett vei vi­de­re, sier Higson.

Av omgivelsene beskrives Costello som en rolig type. Det er blitt en vane i DNB Arena å bruke referansenettverket til sportsdirektør Higson for å kvalitetssikre spillerne som hentes.

Det er mye usik­ker­het i spil­ler­mar­ke­det, og Higson leg­ger ikke skjul på at det er grun­nen til at en ishockeyspil­ler av Costellos kaliber er til­gjen­ge­lig for Oilers og den norske eliteserien.

– Det er en spil­ler som nor­malt sett ikke ville kom­met til Norge. Her får vi en po­eng­ma­skin, det vet vi jo. Han har le­vert på alle ni­vå­er, i alle se­son­ger. Det­te blir spen­nen­de.

Egent­lig var Oilers klar for ny se­song med mann­ska­pet som var hen­tet, et­ter sig­ne­rin­ge­ne av Joey Martin og Chris Rum­ble. Da det ble aktuelt med amerikaneren lot de ikke muligheten glippe.

– Vi føl­te det var rett å hogge til når vi får tak i slik kva­li­tet, sier Higson.

LES OGSÅ: Martins debutkamp endte med to poeng

Klas­se­spil­ler

Kva­li­te­ten på sig­ne­rin­gen er so­lid. I East Coast Hockey League (ECHL) had­de han et po­eng­snitt på 1,58 i lø­pet av sine 489 kam­per. Til sam­men­lig­ning had­de Dan Kis­sel 0,8 på sine 122 opp­tre­de­ner på nivå tre i Nord-Ame­ri­ka.

– Når kommer han til Stavanger?

– Vi er i gang med pro­ses­sen om å skaf­fe ar­beids­til­la­tel­se, slik han kan få inn­rei­se til Norge. Det er opp til by­rå­kra­ti­et. Saks­be­hand­lings­ti­den i UDI er uviss. Vi må ven­te at det tar noen uker, sier Higson.

LES OGSÅ: Dette vil den lokale Oilers-spilleren bidra med

Mer fra Dagsavisen