Sport

Kristiansen: – All­tid moro at ung­gut­te­ne tar ste­get

Opp­kjø­rin­gen til 2020/21-se­son­gen er godt i gang for Oilers. Tom­my Kristiansen (31) er nå en av de eld­re i Oilers, og tar seg av de man­ge yng­re spil­ler­ne.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers ven­ter ennå på at de to nye im­por­te­ne, Chris Rum­ble og Joey Martin, skal bli klare. I til­legg har det vært ska­der i opp­kjø­rin­gen, og fle­re unge spil­le­re har fått mu­lig­he­ten å vise seg fram. En av dem som tar vare på de unge spillerne er Tommy Kristiansen.

Rollen hans i Oilers er an­ner­le­des nå enn da han kom til klub­ben. Han har selv tatt ste­ge­ne fra å være en ung se­ni­or­spil­ler, til å bli en av læ­re­mes­ter­ne i gar­de­ro­ben.

– Det er all­tid moro at ung­gut­te­ne tar ste­get. Det er vi helt av­hen­gi­ge av. Det er in­gen­ting som er ku­le­re enn når de slår gjen­nom, sier Kristiansen til RA.

Som en av de eld­re spil­ler­ne i laget er Kristiansen en vik­tig støt­te­spil­ler for dem som kom­mer opp fra ju­ni­or­ni­vå. Det er en rol­le han tri­ves med.

– Jeg prø­ver å prate med dem og hjelpe. Jeg hus­ker selv da jeg var i den al­de­ren, det var vik­tig å ha noen man kun­ne snakke med som ikke nød­ven­dig­vis var tre­ne­ren, sier Kristiansen.

LES OGSÅ: Slik er skadesituasjonen i Oilers

Man­ge unge

Blant de unge spil­ler­ne som har vært med Oilers så langt i opp­kjø­rin­gen er Jep­pe Meyer, An­dré Bjelland Strand­borg, Jo­nas Slet­te­bø Haughom, Noah Bergesen Aar­thun og Sander Hur­rød.

Oilers-kap­tein Dennis Sveum me­ner det er vik­tig å gå for­an som et godt eks­em­pel på tre­nin­ge­ne. Han trek­ker fram spil­le­re som Tom­my Kristiansen og Dan Kis­sel som nøk­kel­per­so­ner.

– Vi må vise at det går an å gi litt eks­tra på tre­ning, sier Sveum.

LES OGSÅ: Dette vil den lokale Oilers-spilleren bidra med

Un­der­tall

Til tre­nings­kam­pe­ne mot Mang­le­rud Star og Stor­ha­mar, som spil­les med ett døgn imel­lom, vil Kristiansen se for­bed­ring i un­der­tall.

– Vi må bli bedre i un­der­tall et­ter tre­nings­kam­pen mot Spar­ta. Vi har sett på vi­deo­klipp fra kam­pen, og vet hva som må bli bedre. Vi tren­ger mer struk­tur, sier Kristiansen.

Under tirsdagens trening var Simen Talge, Jonas Slettebø Haughom og Nicolai Bryhnisveen i full aksjon på isen. De er trolig med når Oilers spiller kamper onsdag og torsdag.

LES OGSÅ: Dette sier Balcers om framtiden

Mer fra Dagsavisen