Sport

Kamp mot klokken for nykommeren

Mandag tok Oilers kontakt. Onsdag gjennomførte nykommer Rylan Schwartz sin første økt i lånt utstyr. Torsdag kan han debutere mot Frisk.

Følg RA Sporten på Facebook!

Nykommeren fra Nürnberg ble satt inn i spillsekvensene på direkten under onsdagens trening og Pål Higson bekrefter at Oilers holder døren åpen for debut på direkten.

– Vi venter bare på den internasjonale transferkortet. Når det er i orden er han klar, så vi holder døren åpen mot Frisk.

– Jeg er klar til å spille om klubben får det til, sier Schwartz selv til RA.

Selv om angriperen kom til Stavanger i tide for å rekke onsdagens formiddagsøkt gjorde ikke utstyret hans det. Det forsvant etter mellomlanding i Amsterdam og hadde først beregnet ankomst til Stavanger onsdag ettermiddag.

LES OGSÅ: Paula (43) har blitt hockeyfrelst på jobben

Lånt utstyr

Materialforvalter Bent Stangvik ordnet likevel opp. Det ble økt med lånt utstyr og reserveskøytene til Dan Kissel.

– Hvorfor overgang til Oilers midt i sesongen?

– Dette skjedde ekstremt fort. Det er tre dager siden Oilers tok kontakt. Jeg spilte mye i starten av sesongen i Nürnberg. Vi hadde skader og kun ni tilgjengelige løpere. Så ble noen yngre spillere kalt inn og folk kom tilbake fra skade. I tillegg hentet klubben en ny utlending. Da ble de lite spilletid. Agenten min mente at jeg ikke burde bli sittende på benken og heller prøve å finne meg noe nytt.

LES OGSÅ: Oilers henter hjem formsterk back

Lovord om Oilers

Han forteller også at valget av Oilers var meget enkelt ettersom han kjenner så mange med bakgrunn fra klubben. Han har blant annet spilt med Mike Hoeffel og Curtis Gedig nylig. I tillegg var Nick Dineen (Lillehammer) kaptein da han spilte college-hockey. Den gangen var han for øvrig romkamerat med avdøde Scott Winkler – sønn av tidligere Viking-spiller Rodney.

– Begravelsen hans var faktisk første gang jeg var i Norge.

Alle kontaktene hans gjorde uansett at han viste mer enn nok om Oilers.

– Når åtte mann hadde pepret hodet mitt fullt om hvor bra klubben er ble det veldig lett å si ja.

– Hva slags spiller kan fansen vente seg?

– Jeg spiller fysisk og har godt blikk på isen. Dette er en NHL-rink, ikke sant? Da vil det gå fortere. Det passer meg bra. Jeg har nok hatt en mer defensiv rolle de siste årene, men tror ikke den offensive delen er så rusten at jeg ikke kan bidra der om det er behov.

Den 178 centimeter høye Schwartz har både kanadisk og tysk pass. Det gjør at han regnes som EU-borger og gjør det langt lettere med papirarbeidet ved klubbskifter i Europa.

Han forteller til RA at de tyske anene går to generasjoner tilbake i tid.

– Jeg ble tidlig fortalt at jeg nok fort ville havne i Europa hvis ikke det ble NHL. Da samlet vi dokumentasjonen slik jeg kunne få tysk pass også, sier han.

Broren Jaden (27) vant for øvrig Stanley Cup i fjor med St. Louis Blues.

Mer fra Dagsavisen