Sport

Avspark i jakten på gull nummer syv

Supporterklubben Roughnecks grillet pølser og Oilers presenterte stallen for fansen med åpent hus i DNB Arena torsdag. Troen på den sjuende strake kongepokalen, og utligning av Vålerengas rekord, er stor. I alle fall før første dropp.

Bilde 1 av 7
Følg RA Sporten på Facebook!

– Klart den rekken betyr noe. Mye vil ha mer. Samtidig vet vi at rekken med gull vil bli brutt en gang. De andre kommer etter med nye haller og bedre organisasjoner. Det vil også være bra for hockeyen, sier Roughnecks-leder Øyvind Midtbø til RA.

Torsdag flippet han pølser til den store gullmedaljen ved siden av Stig Losvik. Supporterklubben til Oilers har blitt en del av den tradisjonsrike kick-offen til klubben og hundrevis av skuelystne hadde tatt turen for å se internkamp og de nye spillerne i aksjon med CHL-draktene på.

– Det er første gang vi er med som en del av Oilers sitt kickoff. Tanken var egentlig å lage en sommerfest for Roughnecks og spillerne, men tiden strakk ikke helt til med treningsleir neste uke. Det er kjempebra at pølsene ryker ut fort. For Roughnecks er det viktig å vise at vi gjør mer enn å stå bak i hallen å hyle, sier Midtbø.

LES OGSÅ: Oilers mot ny sponsorrekord

Sterke i troen

Han har stor tro på årets mannskap og beskriver det som svært spennende.

– Storhamar blir nok den «store stygge» å passe seg for. Men jeg mener bredden i Oilers er større. De vil være mer utsatte for skader.

Midtbø gleder seg til å se et lag hvor Oilers-trener Pål Gulbrandsen har fått satt større preg med sommerhandlene og har tro på nok et gullår.

Bull tror på gull

Det har også den gamle Viking-legenden Paul Bull. Han sto i pølsekøen til Roughnecks sammen med barnebarnet Hedda – datter av tidligere Oilers-spiller Petter Hervik Bull.

– Jeg har ikke sett dem i år selv, men rapportene jeg har fått fra dem som har tittet på treninger er gode. Nå gleder jeg meg til å se, sier Bull til RA

– Hvilke forventninger har du til årets sesong?

– Jeg tror det blir jevnt, men de er det sterkeste laget i serien i år også. Samtidig tror jeg flere lag vil følge dem i år. I alle fall om en skal tro på noen av satsingene som gjøres hos de andre.

Samfunns- og informasjonsansvarlig Kjetil Garvik i Oilers gledet seg over å se mange glade fjes i hallen. Sesongen starter med CHL og laget reiser neste uke på treningsleir som siste forberedelse.

– Denne åpne dagen har vært en tradisjon siden vi flyttet inn i DNB Arena. Det ble gjort før også, men ikke like regelmessig. Jeg tror dem som benytter seg av det har stor glede av det, sier Garvik – samtidig som en rekke med Josh Soares, Tony Romano og Eirik Salsten scorer nesten på direkten.

Mer fra Dagsavisen