Stavanger

Skryter av Nav-arbeid i Stavanger

Stavanger og Rogaland lykkes med med flere og flere i kvalifiseringsprogrammet som Nav har. Av de 100 som fullførte programmet i fjor, var det bare ti personer som gikk tilbake på sosialstønad.

Følg RA på Facebook og Twitter!

Fylkesdirektør Truls Nordahl i Nav er fornøyd med etatens arbeid med kvalifiseringsprogrammet (KVP). Det er et opplegg for dem som ønsker å komme i arbeid, men som trenger ekstra oppfølging fra Nav-veileder for å klare det. KVP er for eksempel et tilbud for dem som har fått sosialhjelp i lang tid, eller står i fare for å bli værende på sosialhjelp i lang tid.

LES OGSÅ: Arbeidsledigheten stabil, men høy

Stavanger leverer best, med et nivå som er 113 prosent høyere enn i 2015. Rogaland fylke har 110 prosent økning fra fjoråret.

– Bare Oslo har flere på KVP. Stolt av Stavanger kommune og Nav-kontorene. Så bra i en slik tid, skriver Nordahl i en e-post til Stavanger kommune.

– Tydelig innsats

Birgit Molland, rådgiver med ansvar for sosiale tjenester i Stavanger kommune, forteller at Nav-kontorene i Stavanger har fått i oppdrag å ha en tydelig innsats inn mot målgruppen med rett til å delta i programmet.

LES OGSÅ: Nyutdannet: – Knalltøft å få jobb

– I Stavanger har vi ligget høyt i flere år når det gjelder deltakere i KVP. I årets første fire måneder klarte vi å øke deltakelsen. God innsats hos Nav-rådgiverne ligger bak. De identifiserer, rekrutterer og motiverer deltakere, sier hun til Stavanger kommunes egne nettsider.

Nedsatt arbeidsevne

KVP er en kommunal tjeneste. Målgruppen er personer i yrkesaktiv alder med vesentlig nedsatt arbeids- og inntektsevne og ingen eller svært begrensede ytelser til livsopphold.

Ett problem er at bare én av tre fullfører programmet. De som gjør det, lykkes derimot i stor grad.

I fjor deltok 205 personer i KVP i gjennomsnitt hver måned, mens 338 personer deltok i programmet totalt i 2015. 100 av disse fullførte programmet. Av disse gikk 55 videre til jobb, skole eller arbeidsmarkedstiltak. 36 av de 55 fikk ordinært arbeid eller ordinært arbeid med lønnstilskudd. Bare ti gikk tilbake til sosialstønad etterpå, ifølge Molland.

– Dette er svært gode resultater, spesielt sett i lys av et strammere arbeidsmarked i vår region, sier Birgit Molland.

LES OGSÅ: Optimisme blant jobbsøkere

Mer fra Dagsavisen