Skjalg tok dobbelt NM-gull på få minutter

Medaljegrossist Elisabeth Slettum sikret seg sitt åttende NM-gull på 200 meteren søndag, og kun minutter senere fulgte lagkamerat Mathias Hove Johansen opp.

Følg RA Sporten på Facebook!

Elisabeth Slettum har vært en medaljegrossist av de sjeldne på 200 meter, og selv om Skjalg-løperen nå har gått over til å satse 400 meter hekk tok hun likevel sin 13 medalje på 200 meter søndag.

32-åringen kjempet en innbitt kamp med Helene Rønningen hele veien, men Slettum trakk det lengste strået på de siste meterne og vant på tiden 23,91.

– Det var bare utrolig gøy. Jeg så Helene hele veien, så det gjaldt bare å fighte hele veien. Med en ganske ok tid og den stemningen var dette bare helt fantastisk, sier Slettum til NRK etter målgang.

LES OGSÅ: Sølv på Hove Johansen i sterk medvind

Hove Johansen fulgte opp

Minutter senere var det lagkamerat Mathias Hove Johansen sin tur til å løpe 200 meter, og Skjalg-løperen gjorde som sin lagvenninne rett før.

Også Hove Johansen sto distansen best og vant NM-gullet på 21,27 foran Filip Bøe på 21,49.

– Det er stort. For 4-5 år siden hadde jeg et håp om å være med i NM, og nå er jeg best i Norge. Det er dette jeg har jobbet med hele karrieren, og det er bare skikkelig kult, sier Hove Johansen til NRK.

LES OGSÅ: Går for dobbelt NM-gull