Roganytt

Denne veien stenges trolig fra mandag

Det opplyser Rogaland fylkeskommune. Hytteeiere oppfordres til å sette på SMS-varsel.

Fredag 16. desember kunne lokalavisen Ryfylke (krever abonnement) melde at Røldalsvegen, del av Fylkesvei 520, som går mellom Sauda og Røldal, trolig vinterstenges fra mandag av.

Det er bommen i Tverrdalen på Sauda-siden som sannsynligvis blir stengt mandag 19. desember, bekrefter Solveig Margrethe Myge, byggeleder i drifts- og vedlikeholdsavdelingen i Rogaland fylkeskommune.

Væravhengig

− Ut fra værmeldingene kommer entreprenøren vår til å ta en ny vurdering på søndag. Det ligger an til at vi stenger mellom Tverrdalen og Røldal på mandag, men det får vi vite på søndag. For strekningen mellom Hellansbygd og Tverrdalen holder vi åpent så lenge vi har mulighet, ut fra sikkerhet og økonomi, sier Myge.

Veistrekket over fjellet fra Sauda til Røldal er en del av Nasjonal Turistvei Ryfylke. Røldalsvegen er normalt vinterstengt og åpner gjerne rundt påsketider.

Oppfordringer til hyttefolket

− Utfordringen er om det blir kraftig vintervær i romjulen, og det er mange biler og folk oppe på fjellet som vi ikke får varslet. Vi følger med på værvarselet og tar vurderinger fortløpende. Jeg vet at hytteforeningen på Breiborg har oppfordret hytteeierne til å sette seg opp på SMS-varsling hos vegvesenet for stenging av fjellveien, fortsetter Myge i fylkeskommunen.

Hyttefolket på Breiborg oppfordres også til å legge en lapp med mobilnummeret sitt i frontruten i parkerte biler langs Røldalsvegen.

Mer fra Dagsavisen