Ap-leder Jonas Gahr Støre har vist seg som en god leder, mener KrFs kvinnenettverk.

Respekt for Støre sin håndtering av uakseptabel adferd

DEBATT: All honnør til Jonas Gahr Støre og Hadia Tajik.

Av Unni Sirevåg Lende, leder av Rogaland KrF kvinner

Ap sin leder, Jonas Gahr Støre, har på en respektfullt måte håndtert varsler fra kvinner som har hatt krevende erfaringer i møte med nestleder i partiet, Trond Giske.

Støre har mottatt varsler over hendelser i nær tid og for lenger tid tilbake. Det viser at Giske over mange år har utøvd uakseptabel adferd overfor en rekke kvinner.

Det står stor respekt av alle de kvinner som har formidlet sine krevende erfaringer i møte med Giske. Flere kvinner har ut fra opplysninger i media, kommet med sine varsler også i romjula. Det er et klart uttrykk for at kvinner har opplevd at de vil bli lyttet til ut fra signaler Støre kom med før jul.

Jeg vil gi honnør også til Hadia Tajik, som valgte å bringe videre varslere sine historier på et internt møte i sentralstyret etter varslere sine egne ønsker. Det krever mot.

Nylig ble nye meningsmålinger offentliggjordt som viser sterk nedgang for Ap. Det er krevende å få slike saker på bordet. Men, Støre har stått og står i denne krevende situasjonen, og har vist seg som en god leder som tar varslerne på alvor – samtidig som han uttrykker tydelig at alle skal ha mulighet til å bygge opp tillit på ny. Støre er tydelig på at det er Giske sitt ansvar i denne saken.

Det har blitt satt en standard over hva en ikke vil tolerere fra tillitsvalgte i partiet. Det er med og synliggjøre hvordan spillereglene skal være i samfunnet vårt. Det er ikke greit slik det har blitt formidlet av Carl I. Hagen i nyhetene 9. januar at «Alle kvinner har opplevd en full mann som prøver seg på dem. Man trenger ikke overdrive». Jeg vil på det sterkeste ta avstand fra et slikt kvinnesyn.