Overtallskongen Vigier scoret igjen – nå vil han gi fansen julegave

Stephan Vigier scorer flere mål i overtall enn noen andre i ligaen, og møtte tirsdag kveld laget som er dårligst i undertall i ligaen. Det måtte bare bli mål det, og Vigier skuffet ikke da han sendte Oilers i føringen. I overtall.

Stephan Vigier har skutt oftest i ligaen med sine 109 skudd før dagens kamp, og av de 109 skuddene hadde 11 gått i mål. Av de 11 hadde hele sju kommet i overtall, noe som var flest i ligaen sammen med Oilers-kjenningen Tommy Kristiansen.

Dagens motstander Stjernen kom på sin side til DNB Arena med den klart verste statistikken i undertall, og da Oilers fikk sitt første overtall for kampen tok det bare sju sekunder for Stephan Vigier igjen fant veien til nettmaskene på pasning fra Brandon Burlon. Dermed er han øverst på listen alene med åtte mål i overtall denne sesongen.

Er jeg best i landet? Det visste jeg ikke, men vi har et veldig bra overtallsspill og jeg har funnet en god kjemi med min rekke. Vi har måtte gjøre noen justeringer siden Morley ble skadet, og det kan bryte den kjemien. Så det å score så tidlig i overtallet var godt for selvtilliten, sier Vigier til RA.

Best i landet i overtall

Phil Lane ordnet tomålsledelse minutter senere, og Oilers så ut til å cruise inn mot sin niende strake. Men på de første ti minuttene i midtperioden hentet Stjernen opp Oilers to mål og utlignet. Oilers lot seg imidlertid ikke stresse, og brukte de ti siste minuttene i perioden på å gjenopprette den tomålsledelsen.

Godt hjulpet av nok et overtallsmål, denne gang fra Jacob Lagacé. Oilers er landets beste i overtall, og scoret to nye i denne kampen.

Et bra overtall kan være avgjørende når vi kommer til sluttspillet, så det at det fungerer så bra som det gjøre for oss er veldig viktig. Det hjelper på selvtilliten å vite at hvis du får et overtall har du gode muligheter for å score, og det kan avgjøre hver kamp. Så det er ikke bare bra for overtallsspillet, men det er bra for laget i alle spillets faser, sier Vigier.

En annen styrke er at målene kommer fra alle bauer og kanter, som bevist i kveldens kamp mot Stjernen der Oilers hadde fem ulike målscorere.

Det er viktig for oss å ha den bredden i laget, da det er veldig farlig å bli for avhengig av enkeltpersoner som kan score. Derfor er det godt å se at alle på laget bidrar, og selv om du ikke scorer så bidrar alle på laget med sitt. Og med et så bra overtall, og undertall, gir det stor selvtillit, sier Vigier.

Kald Søberg fikset ny ledelse

Blant Oilers målscorer var Markus Søberg. Han brukte mesteparten av tiden sin i utvisningsboksen før han scoret. Ti minutter i den første perioden, og han startet da også periode nummer to med en tur i utvisningsboksen. Men etter at Stjernen hadde hentet opp Oilers ledelse var det nettopp Søberg som ga Oilers tilbake ledelsen 3-2.

De har en ny regel med de boardingreiene, så da ble det sånn. Det var ingen hard takling, men reglene er som de er. Da jeg måtte inn igjen i starten av andre perioden var jeg greit lei av den boksen. Det ødelegger litt av rytmen for deg personlig når du må sitte så mye i ro, og da jeg scoret 3-2 målet der var det nesten så jeg frøs fordi jeg var kald, sier Søberg og ler.

Han mener at det gode overtallsspillet bidrar til den gode flyten de har om dagen.

I starten av sesongen var det bare en rekke som produserte, men nå fungerer begge overtallsrekkene og begge produserer godt med mål. Jeg vet ikke hvorfor det klaffer så godt, men det har litt med miksen av spillere å gjøre. Vi er nøye i det vi foretar oss og vet at vi i ni av ti tilfeller leverer gode overtall. Når det flyter, flyter det ofte også i fem mot fem, og da er det lettere for den neste rekken og kjøre på videre. Hakker det i overtall er det vanskeligere å komme innpå de neste byttene. Alt henger sammen, og det er godt å se at vi begge overtallsrekkene leverer, sier Søberg.

Vil gi fansen julegave

Oilers hadde god kontroll gjennom hele kampen, med unntak av de ti minuttene i midtperioden da Stjernen hentet opp Oilers to mål. Likevel var ikke Søberg for stresset over det.

Vi har hatt noen sånne da vi skrur av i ti minutter, men vi klarer å hente oss igjen. Vi må slutte med det, da vi til slutt havner i en situasjon der vi ikke klarer å hente oss inn igjen. Men da vi skrur opp tempoen skal ikke et lag som Stjernen klare å henge med oss, så det var godt å få de to målene på slutten av andre perioden der, sier Søberg.

Nå er det én kamp igjen for Oilers, borte mot Ringerrike på torsdag, før en liten juleferie. Stephan Vigier vet hva han ønsker å gi Oilers-fansen i gave.

– Tre nye poeng på torsdag vil være perfekt før juleferien. Det er vel min tredje eller fjerde i Norge, og det er alltid like gøy å feire jul her. I Stavanger er det litt mindre snø enn jeg er vant med, men jeg gleder meg til å feire med familien min som er her, sier han.