Oilers tapte den tredje semifinalen

Oilers ligger under 2-1 i kamper for Storhamar i semifinaleserien etter å ha tapt 3-0 i den tredje kampen i CC Amfi tirsdag. De klarte ikke å få et bortestikk - selv om Patrick Thoresen manglet hos vertene. Hvordan kampen var kan du se i denne saken.

3. periode:

60 min.: Slutt i CC Amfi. Storhamar vinner 3-0. 23-28 i skudd totalt.

58 min.: Timeglasset i ferd med å renne ut. Det vil stå 2-1 i kamper til Storhamar.

56 min.: Blir interessant å se om Oilers tar ut Holm i et siste desperat forsøk. Må uansett et middels mirakel til for å snu dette.

55 min.: 3-7 i skudd så langt i perioden.

54 min.: Paulsen fri. Skyter rett i snappen på Østlund.

51 min.: Hoff nære! God redning av Østlund.

51 min.: Skudd fra Johannesen som så farlig ut. Dessverre stanset det i en arm.

50 min.: Rokseth settes opp for skudd, men bommer på pucken.

48 min.: Det begynner virkelig å haste for Oilers nå. De har ikke klart å etablere samme press i denne perioden som i siste del av den andre.

45 min.: Godt skudd fra Burlon.

44 min.: Storhamar oppe og lukter i et godt angrep. Vigier kliner pucken til icing.

42 min.: Hoff med et godt bytt! Får tak i pucken og fyrer løs et godt skudd. Østlund redder. 4938 tilskuere.

41 min.: Lane snapper en dårlig pass, men det blir bare nesten en stor sjanse for Oilers.

41 min.: Tredje perode er i gang. Oilers behøver nok et relativt tidlig mål dersom de skal ha noen mulighet til å hente inn hjemmelaget.

2. periode:

40 min.:Slutt på perioden! Dette blir meget tungt Oilers. Laget hadde fortjent bedre etter en meget solid periode.

39 min.: Mååååååål! 3-0! Typisk! Oilers straffes på en overgang. Zettergren lurer seg inn bak Johannesen og spilles alene gjennom. Setter pucken mellom beina på Holm. Vigier var pinne stiv! Hadde vært alt for lenge på isen der.

38 min.: Leeenge siden Storhamar har vært farlige nå.

37 min.: Dropp i offensiv sone. Oilers står inne med førsterekken.

35 min.: Dette står og vipper nå. Får Oilers en scoring etter presset er det game on. Kommer kontringen andre vei er det fort kjørt.

35 min.: 8-13 i skudd så langt i perioden.

35 min.: Mye spilletid på topprekkene til Oilers nå. Endring i taktikken fra Bjorkstrand.

33 min.: God periode av Oilers nå. Har snudd bildet. Trykker på. Nå fortjener de snart ett mål.

31 min.: Fantastisk redning av Østlund! Får opp snappen liggende. Morley skal bare løfte den opp i nærmeste kryss. Men nå har Oilers klart å presse på litt her. Ser bedre ut.

30 min.: Svak straffe! Rett i leggskinnet etter noen halvhjertede finter. Ikke bra av Lucia.

30 min.: Straffe til Oilers! Lucia hektes på vei til å runde Østund på en overgang!

29 min.: Oilers har slitt med å skape trøkk og sjanser i snart en halvtime her. Blir for lave mot Storhamar.

28 min.: Oilers med en OK sjanse. Ender i dropp. Storhamar kjører så en kontring og Zettergren tester Holm.

27 min.: Josephs slenger av gårde et farlig skudd. Så ut som den var innom tverrligger.

26 min.: Morley nære etter rot mellom Østlund og forsvaret.

25 min.: 3-2 i skudd i perioden så langt.

24 min.: Mauldin kaster seg og dekker skudd. Den kjente han.

21 min.: Perioden i gang.

1. periode:

20 min.: Slutt på perioden. 9-5 i skudd.

19 min.: Mauldin vinner puck i rundvant. Kjører rett inn på Østlund med den. Ser ut for å bli trippet av keeper, men Storhamar slikker unna.

18 min.: Holm blokkerer fra Irving.

17 min.: Oilers har sett langt svakere ut etter Storhamars første scoring. Den gode starten ble fort visket ut.

15 min.: Icing etter at Snuggerud misser en pass.

13 min.: Storhamar får en ny stor sjanse like etter at de er fulltallige. God redning av Holm. Nå er Oilers i trøbbel.

12 min.: Måååååål! 2-0! Storhamar scorer short-handed! Grusom miss på blå når Snuggerud misser pucken. Men en farlig pasning fra Burlon ut til ham først. Zettergren plukker opp og setter pucken alene med Holm.

11 min.: Morley får en høy kølle i ansiktet fra Fogström. Morley klines i bakken etterpå. Så ut som et slag for å provosere fram reaksjon og Oilers-utvisning. Det blir bråk. Dommerne overser gruffet elegant og tar for den høye køllen og bare den. Oilers i overtall.

11 min.: Problemer med pleksiglasset og stans i spillet.

9 min.: Oilers har sett bra ut bortsett fra at de slapp inn i overtall.

7 min.: Mååååååål! 1-0! Christian Larrivée dundrer inn pucken etter at Oilers rulles opp i overtallet. Nydelig spill. Fantastisk avslutning opp i krysset.

6 min.: Bøen Rokseth og Steffen Thoresen med 2 minutter på begge for krysstakling.

6 min.: Josephs med stangskudd! Gang på overtallet til Storhamar.

6 min.: Morley med 2 minutter. Slashing.

5 min.: Zettergren skyter like over fra skrått hold.

3 min.: Positiv start av Oilers. Rett i strupen på Storhamar.

2 min.: Oilers med første sjanse. Skudd fra Snuggerud og trafikk foran Østlund.

1 min.: Kampen er i gang!

Før kampen:

Begge lag mangler hver sin spiller i kategorien svært sentral til den tredje NM-semifinalen.

Patrick Thoresen ble taklet av Jacob Lagacé i den andre kampen i DNB Arena og Storhamar-trener Fredrik Söderström avslørte allerede tidligere i dag til Hamar Arbeiderblad at han ikke rekker denne kampen. Det ble også bekreftet da lagoppstillingene kom.

Oilers mangler på sin side nevnte Lagacé. Han taklet Christian Larrivée bakfra i samme kamp og ble ilagt en to kampers karantene av disiplinærutvalget i etterkant.

De to første kampene har bydd på mye åpen hockey. Mer enn Oilers-assistent Juha Kaunismäki hadde trodd.

I den første kampen ble det løsnet 49 skudd, mens det i kamp nummer to ble løsnet hele 78 skudd. Av de totalt 127 skuddene, har 83 av dem kommet fra Storhamar.

– Jeg må si jeg er litt overrasket over hvor åpne de to første kampene har vært, og hvor mange skudd vi har sluppet til. Det er egentlig veldig ulikt oss å slippe til så mange skudd, og slik kan det ikke fortsette, sier finnen.

Kaunismäki forteller at de har sett mye på video, for å finne ut av hvorfor det er sånn og hva de kan gjøre for å bedre situasjonen.

– Vi må være tettere som et lag, og forsvare oss bedre enn vi har gjort. Vi må ha kortere bytt i egen sone, og må se på valgene vi tar med pucken, sier Kaunismäki.