Nytt navn klart for Utopia-festivalen

Fredag presenterte Utopia nok et nytt og lokalt navn til festivalen.

Travelle, aka Kristoffer Björntvedt fra Jørpeland, skal få Amfiet under Utopia til å gynge, skriver festivalen Utopia i en pressemelding, og legger til at den elektroniske produsenten har fusjonert det med singer-songwriter-musikk, hvor hans låter fokuserer på gledene, så vel som nedturene med å vokse opp i generasjon Z med Tinder, Donald Trump og gaming. 

– Travelle har vært en favoritt hos oss lenge. Det er en ganske utrolig historie hvor han nesten ut av ingenting havnet som #1 på Spotify Top 50 Viral! Han definerer mye av det som er den «nye vinen» i musikkverden og utvikler seg sammen med musikken og er litt i samme bane som Post Malone og andre trap-sjangeren, men fremdeles noe helt eget grunnet sin variasjon, sier festivalsjef Espen Yung Svendsen. 

I fjor slapp Travelle første del av et prosjekt da EPen «In Paradise (pt.1)» ble sluppet, hvor alt er skrevet, utført og produsert av Travelle selv.

– For dette prosjektet har jeg lagt alle bekymringer til side og prøver bare å få frem hvordan tingene er, uten filter, sier han selv om utgivelsen, ifølge pressemeldingen.

Hans første utgivelse kom tilbake i 2016 med singelen «Nobody Else». Denne havnet rett opp som nummer én på Spotifys Top 50 Viral-liste, og soveroms-produsenten hadde plutselig en rekke låter som traff langt utover Norges grenser, mens han fremdeles bodde i barndomshjemmet på Jørpeland.

Nå har derimot Travelle flyttet til Oslo hvor han forteller videre om sitt liv som ung mann i moderne livet i storbyen. 
 
– For oss er det en stor glede å ha slike hjemvendte sønner som Travelle på Utopia. Tidligere i uken slapp vi Isah som er litt av det samme. Vi ønsker dem alltid velkommen hjem igjen til regionen hvor vi mener de hører hjemme, så kanskje de får sett at Stavanger er et sted de ønsker å utvikle musikken videre på lang sikt. Dette er en del av Utopias rolle og det er vi stolt over at vi kan prøve å bidra til, selv om det ikke alltid skjer, sier festivalsjefen.

Utopia har siden oppstarten i 2017 presentert flere store navn. Blant annet har David Guetta, Kygo, Matoma, Steve Angello, Seeb, Sigrid, Sondre Justad og Highasakite stått på scenen utenfor Stavanger konserthus.

I år er foreløpig Zara Larsson (SE), Karpe, Sebastian Ingrosso (SE), Dagny, Stavangerkameratene, Unge Ferrari, Postgirobygget, SKAAR og Isah annonsert.

Totalt blir over 20 artister annonsert i løpet av våren og sommeren, og denne uken har Utopia en uke hvor regionale artister i vidt forskjellige sjangre skal slippes.