Stavanger

SR-Bank har lovet Viking lønnshjelp

Viking har i utgangspunktet ikke penger til lønn i april, men i påvente av emisjon har både SpareBank 1 SR-Bank og aksjonærer lovet å trø støttende til. Klubben får likevel kritikk for å ikke ha en plan B om det skulle skjære seg.

Følg RA Sporten på Facebook!

Daglig leder Eirik W. Henningsen hadde en travel dag tirsdag etter at generalforsamlingen i ASA ikke ble enige om noen verdens ting.

LES OGSÅ: Granfelt vil vurdere å trekke seg

Onsdag var han opptatt av å få fram at klubben neppe havner i en situasjon hvor klubben ikke klarer april-lønningen.

Han har stor tro på en løsning, og mener også at mange viktige problemer ble identifisert tirsdag.

– Det er viktig å ikke krisemaksimere. Vi har en god samarbeidspartner i SpareBank 1 SR-Bank. Her har vi hatt dialog om behov for likviditet i forbindelse med emisjonen. De har sagt seg villige til å hjelpe oss i påvente av denne, sier Henningsen til RA.

Aksjonærer vil hjelpe

Han forteller også at han brukte tirsdagens generalforsamling i ASA til å snakke med aksjonærer. Her skal det finnes flere som er villige til å hjelpe med de løpende utgiftene.

– Vi fikk også positive tilbakemeldinger fra aksjonærer som vil hjelpe oss med dette under ASA-møtet, sier Henningsen.

LES OGSÅ: Leder: Spillet om Viking

Vikings daglige leder vil ikke si hvorvidt Viking tærer på kassakreditten alt nå – eller planlegger det.

– Det ønsker jeg ikke å gå i detaljer om i dagens situasjon.

Han presiserer også at det ikke er garanti, men snakk om en muntlig lovnad om hjelp fra bankens side.

Kommunikasjonsdirektør i SpareBank 1 SR-Bank, Thor Christian Haugland, bekrefter at de har gitt Viking lovnader om likviditetshjelp hvis et vedtak om emisjon kommer på plass.
– Det er riktig som Eirik (Henningsen) sier at vi er villige til å tilføre likviditet fram til emisjonsbeløpet er innbetalt. Det betinger imidlertid at et vedtak om emisjon blir fattet, og siden det ikke ble det på tirsdagens ekstraordinære generalforsamling, har vi per i dag ikke gitt Viking noen lovnad for å sikre at klubben kan betale ut lønn. Det viktigste for oss nå er at eierne kommer til enighet og får på plass den emisjonen Viking ser ut til å trenge, sier Haugland.
Han forteller at bankens hjelp vil bli i form av et lån.

Det blir en form for lån fra bankens side. Pengene vil bli gitt på en eller annen form for kreditt, fra beslutningen og vedtaket om emisjon er tatt og da behovet for likviditet melder seg, til emisjonen er gjennomført og pengene er innbetalt, opplyser Haugland.

Satser alt på emisjon

Viking er i akutt pengekrise. Likevel erkjenner både Henningsen, og styreleder Charlie Granfelt, at alle kort settes på en emisjon.

Det foreligger ingen kriseplan for hvordan Viking kan overleve de neste månedene uten denne.

LES OGSÅ: Jonevret overrasket over uenigheten

Alternativer som oppbud – eller massive kutt og spillersalg – er skrekkscenarioet for Viking.

Der tror likevel ingen at klubben havner.

– Etter tirsdagens generalforsamling er jeg helt trygg på at det blir emisjon. Jeg tror ikke det blir en situasjon hvor vi må melde oppbud, sier Henningsen.

Aksjonær Trond Jacobsen, som denne gangen sto på den 49,5 prosent store nei-siden under generalforsamlingen, deler det synet.

Jacobsen er tydelig på at alle ønsker Viking det beste. Samtidig sier han også at det er en oppfatning blant flere av aksjonærene at de nå vil ha hendene på rattet i mye større grad etter mange år med uvettig pengebruk.

Foruten Jacobsen-familien og Westco kjenner RA til at Tveteraas Eiendomsselskap, Hodne-selskapene og Bergtor AS deler denne oppfatningen blant klubbens ti største aksjonærer.
Alfred, Thore og Olav Skartveit er de største aksjonærene i eiendomsselskapet Bergtor.

Jacobsen liker ikke at klubben ikke har en reserveløsning dersom det mot formodning skulle skjære seg nok en gang med tanke på enighet og emisjon. Samtidig skjønner han at det gambles litt i denne retningen fra styre og administrasjon slik situasjonen er.

– Jeg sitter med følelsen av at vi er nære en løsning. Men alle bør ha en plan B. Det gjelder alltid. Men i dette tilfellet klarer jeg ikke å se at vi ikke skal bli enige, sier Jacobsen.

LES OGSÅ: Fortsatt full splid i Viking

Mer fra Dagsavisen